Seminer açılış konuşmasını Oda Sekreteri Umut AYDIN yaptı.
Umut Aydın konuşmasında; 
 “Yeni TTK ve Muhasebe Uygulamaları Üzerine Etkileri” Seminerimize katıldığınız için sizleri şahsım ve Karaman SMMM Odası Yönetim Kurulu adına sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.

Huzurlarınızda Ali Deran hocama teşekkür etmek istiyorum, Nalan Hocam’la tanışmama vesile oldukları ve bu yoğun iş tempolarında benimle beraber Ankara'ya kadar Nalan hocamı almaya eşlik etmelerinden ötürü teşekkür ediyorum. Tabii ki bu yoğun iş ve eğitim tempolarında isteğimizi kırmayarak Karaman'a kadar geldikleri için Mesleğimizin Duayeni Nalan Hocama çok teşekkür ediyorum.

Karaman tarihindeki şanlı günlerine dönmek için yoğun gayret göstermektedir. Ülkemizde nüfus bakımından 66.sırada olmasına rağmen kişi başına düşen milli gelirde 12.sırada yer almaktadır, ayrıca ülkemizin 15. Büyük ekonomisidir.
Ülkemiz Bisküvi üretiminin 3’de birini, bulgur üretiminin 5’de birini üretmektedir, ekili elma fidanı bakımından 1.sırada olmakla beraber üretiminde şimdilik 2.sıradayız.
 Yunus Emre ve Mevlana’nın manevi iklimine, Piri Reis Akşemsettin ve Atatürk'ün memleketi Türk Dilinin Başkenti Karamanınıza hoş geldiniz diyor saygılar sunuyorum,''dedi
    
Söz alan Başkent Üniversitesi Ticari Bilimler Fakültesi Muhasebe ve Finansal Yönetim Bölüm Başkanı Prof.Dr.Nalan AKDOĞAN;''Çok yoğun olmama rağmen Umut bey’i kıramadım ve Karaman’a ilk defa gelerek huzurlarınızda bulunuyorum.
Bugün sizlere Yeni Türk Ticaret Kanunu ve Muhasebe Uygulamaları Üzerine Etkilerini anlatacağım. Türkiye Muhasebe Standartları Kurumunda 9 yıl görev yaptım.Türk Ticaret Kanunu 56 yıldır uygulanmış.Hiç değişmemiştir.1 Temmuz 2012 itibariyle Yeni Türk Ticaret Kanunu yürürlüğe girince kafalarda soru işareti oluşmuştur.Bu nedenle Yeni Türk Ticaret Kanunu hakkında sizlere bilgi vermek ve siz meslek mensuplarının Muhasebe Uygulamalarına etkilerini anlatmak için buradayım.
Türk Ticaret Kanunu Uluslararası Finansal Raporlama Sistemi 01/01/2013 tarihinden itibaren başlamış olup Bakanlar Kurulu Kararı ile Kamu Gözetimi Kurumu’nun ilan ettiği Şirketlerde 31/03/2013 tarihine kadar Bağımsız Denetçi ataması yapılmalıdır.

Yeni Türk Ticaret Kanununu Asıl Amaçları: Kayıtdışı’yı önleme. Mali Tablolarda gerçeğe uygun sunum ve İşletmenin mal varlığını korumadır,''dedi.

Prof.Dr.Nalan AKDOĞAN hazırlamış olduğu Yeni Türk Ticaret Kanunu ve Muhasebe Uygulamalarına Etkileri ile ilgili sunum yaptı.

AKDOĞAN, Meslek Mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği Seminer’in son kısmında Yeni Türk Ticaret Kanunu ile ilgili sorulara cevap verdi.