Karaman Ticaret ve Sanyi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa TOKTAY,  şirket yetkilileri ve ortaklarına önemli açıklamada  bulundu. 

Mustafa TOKTAY yaptığı açıklamada,"Yeni Türk Ticaret Kanunu' nun Yönetim Kurulu Başlıklı 25. maddesi birinci fıkrası gereğince, Limited Şirket Müdürleri ve Anonim Şirketlerde Yönetim Kurulu Üyeleliklerinde; Tüzel kişi olarak şirkette imza yetkisine sahip olmaları halinde bu tüzel kişiliğin, Kanunu' nun Yürülüğe girdiği üç ay içerisinde istifa etmesi onun yerine, tüzel kişinin veya başkasının seçilmesi gerekmektedir.

Ayrıca Şirketlerde 28.09.2012 Tarihine kadar en az bir şirket ortağının şirketi yönetim ve temsil yetkisinin bulunması için gerekli değişikliklerin yapılması gerekmektedir.

Üyelerimize, doğabilecek mağduriyetlerin önüne geçebilmek için şirketlerindeki yetkili ve temsil sahibi olan gerçek veya tüzel kişiliklerinin gözden geçirilmesi, Türk Ticaret Kanunu 'nun 25. maddesi gereğince 28.09.2012 Tarihine kadar gerekli değişiklikler için, odamız ticaret sicil müdürlüğüne başvurmaları rica olunur." dedi.