Belediye Başkanı İbrahim Koçakyaptığı konuşmada; " Gelin tanış olalım işi kolay kılalım sevelim sevilelim dünya kimseye kalmaz" diyen ve bu düsturla hareket eden dünyada herkes tarafından tanınan Hz. Yunus Emre'nin yaşadığı, dedelerinin yaşadığı, atalarının yaşadığı bu topraklarda Yeşildereli  hemşerilerini görmekten dolayı duyduğu mutluluğu ifade ederek, İsmail Hacı tekkesinin düzenlenmesinde ve bugüne kadar gelmesinde emeği geçen başta Vali Süleyman Kahraman olmak üzere, Milletvekillerine ve herkese teşekkür etti.

Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün ise gerçekleştirilen bu iftar sofrasının hayırlara vesile olması dileklerinde bulunduğu konuşmasında son günlerde artan terör olaylarına değinerek “Ülkemizin bağımsızlığı, birliği ve bütünlüğü için şehit düşen askerlerimize Allah'tan rahmet geride kalanlarına ve tüm Türk halkına sabırlar diliyorum. Bütün hain planlar ve emeller Türk milletin birliği, beraberliği, kardeşliği ve duruşu karşısında yok olup gidecektir."dedi.

Hz. Yunus Emre'nin dedesi İsmail Hacı tekkesinde iftar yemeğinde Yeşildereli hemşerileri ile bir arada olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade eden Akgün konuşmasının devamında “Vali Sn. Süleyman Kahraman' ın Karaman için çok büyük görevler ifa ettiğini belirterek yeni çıkan kararname ile memlekete ve ülkeye hizmet etmek için bir başka göreve verildiğini söyledi. Akgün,  Karaman ve Karaman halkının gönlünde ayrı bir yer edinen Vali Kahraman'a, Karaman'a ve Karaman halkına yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, yeni görevinde başarılar diledi.

Valimiz Sn. Süleyman  Kahraman ise Yeşilderelilerin Ramazan Ayını kutlayarak başladığı konuşmasında ; “Allah tuttuğunuz oruçları kabul etsin diyorum. Böyle kutlu bir ayda bir iftar sofrasında sizlerle birlikte olmaktan dolayı çok mutlu oldum. Bu buluşmada katkısı olan Belediye Başkanımız İbrahim Koçak’a teşekkür ediyorum ve kendisinin bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Yeşildere için çok güzel hizmetlere imza atacaktır diye düşünüyorum.

Çok değerli hemşerilerim. Önce Hakk'ın takdiri sonra da hükümetimizin tasarrufu ile Karaman'da iki yıl iki aydır süren görevim sona ermiş bulunmaktadır. Bu süre zarfında elimden geldiği kadar bütün arkadaşlarımla beraber Karaman'a hizmet etmeye çalıştım. Hepinizi kucaklamaya çalıştım. Hepinizin babası, kardeşi, abisi olmaya çalıştım. Hiçbirinizi kardeşimden farklı görmedim. Biz Karaman’a ve Karaman halkına hizmet etmeye geldik, elimizden geldiğince, gücümüzün yettiğince hizmetimizi yapmaya çalıştık. Bu görevimiz süresi içerisinde bir amaç ve hedefimiz vardı. Herkesin valisi olabilmek ve yaratılmış olan her şeye hizmet ve hürmet edebilmek… Karaman halkının olduğu gibi kurdun kuşun, dağın taşın da valisi olabilmek, onlara da Hakk’ın çizdiği ölçüler içerisinde hizmet ve hürmet edebilmek… Bu duygularla hizmet etmeye çalıştım. Burada bulunduğum sürece sizlerden hiçbir şeyi esirgememeye çalıştım. Ben sizlerden haklarınız helal etmenizi diliyorum. 

Ben Karaman'ı ve Karaman halkını gerçekten çok sevdim. İnşallah Karaman halkının da beni sevdiğine inanıyorum. Sizleri hiç bir zaman unutmayacağım. Karaman ve Karaman halkının her zaman gönlümüzde ayrı bir yeri olacak. Sizler benim her zaman bir kardeşimsiniz, ailemsiniz. Haklarınız helal edin."dedi. Konuşmasının ardından Vali Kahraman vatandaşlarla tek tek vedalaştı.