Karaman Kent Konseyi’nin Kale sosyal tesislerinde düzenlendiği toplantıya; Karaman Valisi Murat Koca ve Eşi Vildan Koca, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’ın eşi Şerife Çalışkan, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Kent Konseyi yürütme kurulu üyeleri ve çok sayıda öğretmen katıldı.

Toplantının başlangıcında proje konusunda detaylı bilgiler veren Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven: “Koç Aile Projesi ile çeşitli ailevi nedenlerden dolayı anne ve babası ayrı durumda olan, yetim ve öksüz kalan çocuklarımızı sağlıklı bir şekilde topluma kazandırma amacındayız” dedi. Başkan Konukseven: “Yaklaşık iki hafta önce başlatmış olduğumuz bu projemiz kapsamında pilot olarak belirlediğimiz 3 okulda uygulamamıza başladık. Gönüllü öğretmenlerimiz, tespit ettiğimiz çocuklarla yakından ilgileniyorlar. Onların kişisel gelişimleri, ihtiyaç duydukları sevgi ve şefkat konusunda destek oluyorlar. Son derece önemsediğimiz bu projemizi daha geniş bir alana yaymak için daha fazla gönüllü eğitmenlerimize ihtiyacımız var. Siz değerli öğretmenlerimizin bu konudaki görüşleri projenin daha sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için son derece önemlidir” dedi.

Karaman’da Tespit Edilen 500 Civarında Öksüz ve Yetim Çocuk Var
“Çocukların küçük yaştaki eğitimleri, toplumsal açıdan ileriki yıllar için göz ardı edilmemesi gereken önemli bir konudur” diyen Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven:  “Yaptığımız araştırmalar ve emniyet birimlerimizden elde ettiğimiz verilere göre Karaman’da yaklaşık 500 civarında yetim, öksüz veya çeşitli nedenlerden dolayı anne ve babası ayrı durumda olan çocuk var. Onların küçük yaşlardaki eğitimlerini ve eğilimlerini kontrol altında tutmak, onları eğitmek böylece sağlıklı bir şekilde onları topluma kazandırmak bizim en asli vazifelerimizdir. Maddi ve manevi anlamda ailelerinin verdiği boşluğu her ne kadar dolduramasak ta ihtiyaçları olan birçok şeyi onlara verebiliriz. Bu bağlamda siz değerli öğretmenlerimizin bu projemize destek vermelerini temenni ediyorum. Projelerimize olan desteklerinden dolayı Karaman Valimize ve Belediye Başkanımıza da gönülden teşekkür ederim” dedi

Vali Murat Koca “ Kent Konseyi’nin Çalışmalarını Takdir Ediyoruz ve Destekliyoruz”
Toplantıda konuşan Karaman Valisi Murat Koca, Kent Konseyi tarafından başlatılan “Koç Aile Projesi” ile ilgili yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti: “Her ne sebeple olursa olsun, annesinden ve babasından ayrı kalmış bir çocuğun yaşadığı mutsuzluğu bir nebze olsun hafifletmek adına başlatılan bu değerli projeden dolayı Kent Konseyi’ni kutluyorum. Valilik olarak toplum yararına başlatılan bu projeleri sonuna kadar destekliyoruz” dedi.

Karaman Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyon Başkanı Recep Konuk’tan Toplantıya Sürpriz Ziyaret
“Koç Aile Projesi” kapsamında Kale sosyal tesislerinde düzenlenen programa Karaman Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyon Başkanı Recep Konuk sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. “Kent Konseyimizin çalışmalarını yakından takip ediyoruz” diyen Konuk: “Ülkemizin gelişmesi için iyi yetişmiş bireylere, refah seviyesi yüksek bir topluma ihtiyacımız var. Bu sayede yaşadığımız bu şehri ve bu ülkeyi gelişmiş ülkeler arasında görebiliriz. Karamanı hak ettiği yere hep beraber getireceğiz. Şehrimizin gelişmesinde çok önemli rol üstlenen Kent Konseyi’nin özellikle son dönemde başlattığı toplum yararına projelere kayıtsız şartsız destek olduğumuzu belirtmek isterim. Böylesi anlamlı ve bir o kadarda örnek olabilecek projelerin hayata geçirilmesi bizleri fevkalade mutlu etmektedir“ dedi.

Toplantının sonunda, "Koç Aile Projesi” ile ilgili öğretmenlerle fikir alışverişinde bulunuldu.