Kış mevsiminin sert yüzünü tüm Türkiye'de gösterdiği gibi etkisini Karaman'da da göstermeye başladı. Son birkaç gündür etkili olan kar yağışı, tipi ve soğuk hava yola çıkacak olan sürücülere engel olmaya başladı.

Karayollarından alınan bilgiye göre kuvvetli kar yağışı, tipi, sürgün nedeniyle İçanadolu'yu Akdeniz'e bağlayan Karaman - Mersin Karayolu, Sertavul Geçidi ulaşıma kapandı. Alınan bilgiye göre olumsuz hava ve yoğun tipiyle birlikte kar yağışının karayollarının araçlarının bile Sertavul Geçidi'ne çıkmasına izin vermediği öğrenildi.

Akşam saatlerinde başlayan ve aralıksız devam eden kar yağışı, İç Anadolu'yu Akdeniz Bölgesi'ne bağlayan Sertavul Geçidi'nde ulaşımı olumsuz yönde etkiliyor.

Polis, kar yağışı ve tipinin etkili olduğu Sertavul Geçidi'nde araçların geçişine izin vermiyor.

Karayolları 33. Şube Şefliği'ne bağlı 3 ekip, yolu trafiğe açabilmek için tuzlama ve kar kürüme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Öte yandan, kar yağışı nedeniyle Karaman'da 30 köy yolunun kapandığı belirtildi. Ekipler kapanan köy yollarının ulaşıma açılabilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.


Karaman -Ereğli, Karaman-Konya yol arasında da buzlanmaların ve sürgünlerin olduğu, herhangi bir olumsuzluğun çıkmaması için yetkililer yola çıkacak sürücüleri uyardı.

Ayrıca alınan bilgilere göre Konya- Ankara Karayolununda ulaşıma kapandığı öğrenildi.