5 Şubat Pazar günü ise İmam-ı Azam Camii'sinde 3000 kişilik etli pilav ikram edecek olan Yunus Emre Kültür Vakfı, konu ile ilgili yaptığı açıklamada;
''Kandillerin toplum hayatımızda çok özel bir önemi ve vazgeçilmez bir yeri vardır. İnsanlığa rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammet (s.a.v) efendimizin doğumu vesilesiyle kutlayacağımız Mevlit Kandili de bu özel günlerin başında yer almaktadır.

3 Şubat Cuma Günü maddi ve manevi sayısız güzelliklerin yaşandığı bu anlamlı gece Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) efendimizin dünyaya gelişlerinin yıl dönümüdür.

Mevlid kandili, lütuf ve ikramlarla dolu olan bir gecedir. Bu ve bunu gibi geceler birlik-beraberliği, dayanışmayı ve kardeşlik duygularımızı pekiştirmeye vesile olan gecelerdir.

Bu mübarek gecelerin O’nu ve hayatını anlamak için erişilmez fırsattır. Bu vesile ile vakıf olarak 03 Şubat 2012 Cuma namazı çıkışında Aktekke Camii kent meydanında 1000 kişilik etli pilav ikramı yaptık.

İnşallah 05 Şubat Pazar gününde de İmam-ı Azam Camiinde öğle namazı sonrasında da 3000 kişilik etli pilav ikramı yapacağız. Bu ikramın verilmesine sebep olan hayırsever kardeşlerimize teşekkür ederiz.

Bu duygu ve düşüncelerle,  bütün İslam âleminin mübarek Mevlid kandillerini tebrik eder, ülkemiz ve insanlık âlemine mutluluk ve huzur getirmesini Yaradan Rabbimizden dileriz.'' dedi.