Karaman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, gıda üretimi yapan işletmelere yönelik sabah saat 05.00’de operasyon düzenledi. Hijyenden taşıma kurallarına kadar her şeyin ince elenip sık dokunduğu operasyonlarda, kurallara uymadığı tespit edilen iş yerlerine uyarı yapıldı. Zabıta Müdürü Mehmet Kara, periyodik olarak sürdürülen operasyonların devam edeceğini söyledi.

Kent merkezindeki tüm ekmek, simit ve pasta üreten imalathanelere, Karaman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince şafak operasyonu düzenledi. İncelemelerde ekmek gramajı, hijyen, vergi levhası, taşıma kuralları gibi tüm konular dikkatlice denetlendi. Eksikleri olan işletmelere gerekli uyarılar yapıldı.

Yaklaşan Ramazan ayı nedeniyle denetimleri daha da sıklaştırdıklarını ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Osman Ünüvar; Belediye Başkanımız Kâmil Uğurlu’nun, halkın sağlıklı gıda tüketmesi konusuna hassasiyetle yaklaştığını belirtti. Ünüvar açıklamasında: “Belediye Başkanımızın talimatları doğrultusunda periyodik olarak denetimlerimizi sürdürüyoruz. Bu konularda olumsuzluklar varsa işletmeleri uyarıyor, gıda üretim yasasına aykırı üretim yapılmasını engelliyoruz. Biz hem denetim yapıyoruz hem de esnafımıza bu konuda rehberlik ediyoruz. İşletmelerimizin birçoğu gerekli uyarılar yapıldıktan sonra eksikliklerini gideriyor. Amacımız vatandaşın sağlıklı gıdalarla beslenmesini sağlamak. Esnafımıza ceza yazmak ve herhangi bir işletmeyi kapatmak derdinde değiliz. Onlardan isteğimiz, kendi sofralarında bir gıdayı nasıl görmek istiyorlarsa vatandaşa da onu üretip satsınlar. Halkın sağlığı her şeyden önemlidir. Bundan sonra da denetimlerimiz devam edecek” dedi.