Hollanda'nın Utrecht kentinde bu yıl üçüncü kez düzenlenecek olan 'Kültürel Festival - Cultifest' için hazırlıklar tamamlandı, 4 gün sürecek olan festivale bu yıl 50 binden fazla ziyaretçi bekleniyor.

Hollanda’nın en büyük fuar ve sergi saraylarından olan Utrecht Jaarbeurs’da 14-15-16-17 Mayıs 2015 tarihlerinde kapılarını ziyaretçilerine açacak olan Kültür Şöleni Cultifest’e Hollandalı ziyaretçilerin yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.
Hemşerilerimiz Zekeriya Arslan ve Harun Demir’in sahipliğinde gerçekleşecek olan Multikültürel niteliğindeki Cultifest, Hollanda'daki STK'lar, Avrasya Türk Cumhuriyetleri ve birçok dernek ve vakıfların desteğiyle bu yıl daha geniş ve farklı icra edilecek. 

Bu yıl 3.kez gerçekleştirilecek olan festivalle ilgili olarak  Cultifest ve İmkan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Arslan, “Cultifest, uluslar arası geniş kapsamlı bir fuardır. Cultifest 14-15-16-17 Mayıs tarihleri arasında Hollanda'nın Utrecht şehrindeki Jaarbeurs da 4 gün boyunca faaliyet gösterecek. Bu dört gün boyunca Hollanda'nın değişik şehirlerinden, Belçika ve Almanya'dan yüksek sayıda katılımcılar bekliyoruz. Festivalin ilk günü resmi açılış olacak.”

“Geçen yıllarda sahne/ sanat bakımından zengin bir program sunduk, bu yıl çıtayı biraz daha yukarıya çekmeyi hedefledik. Farklı bir konsept uygulayarak, yabancı sanatçılara da ağırlık verdik. Örneğin Lübnan, Sürinam, Fas ve Hollanda toplumuna da hitap eden sanatçılar olacak. Şovmen Jandino, öte yandan Türkiye’den birçok önemli sanatçı festivalimizde sahne alacak. Rafet El Roman, Uğur Işılak, İrem Derici, Mesut Kurtiş, Ozan Koçer, Ali Kiriş ve Murat Atalay fuarımıza katılacaklar. Öte yandan mehter, Türk sanat müziği korosu, moda şov ve dans gösterileri de olacak. Miraç Kandili 
dolayısıyla 15 Mayıs Cuma günü özel bir program düzenlenecek.” 

“Türkiye’den Kayseri,Konya,Karaman,Nevşehir,Sivas kentleri, Türkiye dışından ise Azerbaycan,Türkmenistan,Bosna Hersek, birçok Türki Cumhuriyetleri ile bazı Avrupa ülkelerinden katılım olacak. Öte yandan Türkiye’den tanınan çok sayıda özel hastane fuarımıza katılacak. Bu yılki festivale yönelik farklı ve ilgi çekeceğini umduğumuz organizasyonlar planladık. Örneğin Türk Dil Bayramı Programı, Düğün Fuarı (CultiWedding). Ayrıca ilk kez düzenleyecek olduğumuz ‘CultiStar Ses Yarışması’ bu yıl ilgi göreceğini umduğumuz önemli etkinliklerden.”

“Fuar, 26 bin m2 kapalı alan üzerinde icra edilecek. Festivalde; düğün, kültür-sanat, fuar, eğlence, Türk ve dünya mutfakları, sağlık, kitap, çocuk parkı, basın merkezi, alışveriş stantları, konferans ve gösteri alanları olacak. Cultifest ile ilgili daha geniş bilgi www.cultifest.nl sitesinden edinilebilir.” şeklinde konuştu.

Mehmet Ali Topcu - UTRECHT