Meram Restoran’da gerçekleşen toplantıya Hollanda Karamanlılar Federasyonu (HOKAF) adına Başkan Mustafa Duyar, İşadamları Komisyonu Başkanı Nebi Sancar, Teşkilatlanma Başkanı İlhami Gülmüş ile Medya/Tanıtım Temsilcisi Mehmet Ali Topcu katıldı.
Amsterdam ve bölgesinde halen aktif ticaret yapan Karaman kökenli girişimcilerin hazır bulunduğu toplantıda, Hollanda ve Türkiye’de yatırım olanakları kısa olarak ele alındı.
SİZLERİN DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR
Bir yıl evvel kurulan federasyonun özellikle iş adamları komisyonunun hayata geçirilmesinin önemine değinen HOKAF Başkanı Mustafa Duyar, “Hollanda’nın birçok bölgesinde girişimci hemşerilerimiz var. Bu hemşeri girişimcilerimize ulaşmak için bölgesel toplantılar yapıyoruz. Bugün de Amsterdam’da siz değerli iş adamlarımızla bir araya geldik. HOKAF olarak sizlerin yanında yer almak istiyoruz. Bunun için de sizlerin desteğine ihtiyacımız var. Maksadımız sizleri dinlemek ve sizleri tanımaktır. Birlik ve beraberlik içinde olursak üstesinden gelinmeyecek hiçbir sorun yoktur. Hollanda’da farklı sektörlerde, köklü şirket sahibi hemşerilerimizin olduğunu duyuyoruz. Bu hemşeri girişimcilerimize ulaşıp, HOKAF’a kazandırmak, üye yapmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.
HOKAF, GELECEK NESLİMİZ İÇİN SİGORTADIR
HOKAF İşadamları Komisyonu Başkanı Nebi Sancar, “HOKAF yönetimi tarafından bize tevdi edilen görevi layıkıyla yerine getirmek istiyoruz. İş adamları komisyonumuzun iyi işlere imza atması ve uzun soluklu olması için sizlerin desteğine ihtiyacımız var. Amacımız, “Karamanlı iş adamlarımızı hemşerilerimize tanıtmak, iş dünyasındaki bilgi ve tecrübelerimizi paylaşmak. Aynı zamanda yurt içi ve yurt dışında iş bağlantıları alanında hizmetler sunmanın yanında buradaki işverenlerimizin sorunlarını çözme konusunda çalışmalar yapmak hedeflerimizin arasındadır. HOKAF’ın güçlü olması için her türlü desteği sizlerden bekliyoruz ve yanımızda olmanızı istiyoruz. HOKAF, bizim buradaki gelecek neslimiz için sigortadır. Genç neslimize Hollanda’yı sevdikleri gibi Karaman’ı da sevmelerini, unutmamalarını sağlamalıyız. Öyle ki, Karaman ortak sevdamızdır. Bizim güçlü olmamız, Hollanda ve Türkiye’de daha fazla ciddiye alınmamız anlamına gelir.” dedi.
Toplantıya katılan girişimciler özellikle federasyonun daha fazla kurumsallaşmasının önemini dile getirdiler.
Hukuki, mali ve sosyal konularda federasyondan beklentileri olduğunu söyleyen girişimciler, toplantıyı organize edenlere ve toplantıya ev sahipliği yapan Meram Restoran yetkililerine teşekkür ettiler.
HOKAF bölgesel toplantıları çerçevesinde önümüzdeki ay Utrecht kentinde girişimcilerle bir araya gelecek.


Mehmet Ali Topcu – AMSTERDAM