AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, kısa adı MÜSİAD olan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Hollanda şubesine ziyarette bulundu. Ziyarette MÜSİAD Hollanda Başkanı Ali Bekdur ve diğer yönetim kurulu üyeleri ile işadamları hazır bulundu.
 
AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, “Biz zaten biliyoruz ki Türkiye'de eğer bir seçim varsa bazı oyunlar sahneye konur. İşte bugün de yaşadığımız aslında böyle bir manzara. Türkiye'nin bölgede oynadığı rolden rahatsız olan ülkeler varsa Türkiye'nin dev adımlarından, büyük ve kutlu medeniyet yürüyüşünden rahatsız olanlar varsa mutlaka bu seçimde de hesabı görmek için kuyruğa girmiş vaziyetteler." dedi.
 
MÜSİAD Hollanda genel merkezindeki toplantıda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Türkiye'de her seçim öncesinde muhakkak bazı oyunların sahneye konulduğunu belirterek, “Devasa yatırımlar yapmak suretiyle güçlü Türkiye'nin altyapısını oluşturmaya çalışan iktidarımızla ve Türkiye'yle hesabı olan kim varsa seçimden önce sıraya geçiyor" dedi.
 
Akgün, gurbette yaşayan ve yüreğinde Türkiye sevgisi taşıyanların ülkelerinde neler olduğunu aslında çok iyi bildiğini söyledi. 2002'den bu yana her seçim döneminde parti olarak farklı engellemeler ve darbe planlarıyla karşı karşıya kaldıklarına vurgu yapan Akgün, “Bundan 12 yıl öncesine dönüp baktığımızda, 2002 seçimlerinden önce başbakanımıza seçim engeli koyan bir Anayasa Mahkemesi kararıyla karşı karşıya kaldık. İşte 'muhtar bile olamaz' diye gazete manşetlerinin atıldığı bir ortamda seçime gittik. Seçimlerden hemen sonra darbe planları ortaya çıktı. 2007 seçimlerine gidiyoruz bir cumhurbaşkanlığı krizi patlak verdi. Askeri muhtırayla karşı karşıya kaldık. O seçimler geçti hemen Türkiye'nin iktidar partisine kapatılma davası açıldı. Velhasıl bütün bu süreçlere baktığımız zaman biz zaten biliyoruz ki Türkiye'de eğer bir seçim varsa bazı oyunlar sahneye konur. İşte bugün de yaşadığımız aslında böyle bir manzara. Türkiye'nin bölgede oynadığı rolden rahatsız olan ülkeler varsa Türkiye'nin dev adımlarından, büyük ve kutlu medeniyet yürüyüşünden rahatsız olanlar varsa mutlaka bu seçimde de hesabı görmek için kuyruğa girmiş vaziyetteler.” açıklamasında bulundu.
 
Mevlüt Akgün, şöyle konuştu: “"Hükümetin bütün bakanlarına yönelik bir takım dosyalar ortaya koymak suretiyle acaba hükümeti yıkabilir miyiz, istikrarı bozabilir miyiz diye ciddi bir hamle var. 17 Aralık'ta Türkiye'de gerçekleşen olay şu: Çok farklı olaylar ve dosyalar birleştirilmek, insanları hukuka aykırı dinlenilmek suretiyle hatta Başbakanın evi ve ofisi dahi dinlenmek suretiyle suç ihdas etmek için özel bir gayret var. Bunun ambalajının bir yolsuzluk operasyonu ambalajı olduğunu ama gerçekte millet iradesini etkilemek, seçilmiş hükümeti işbaşından uzaklaştırmaya yönelik bir girişim olduğunu açıkça görüyoruz. Dolayısıyla o günden bugüne kadar biz adil yargılama hakkını muhafaza ederek yargı içinde farklı niyetlerden, farklı mihraklardan emir almak suretiyle millet iradesini gasp etmek isteyen bir oluşumu da ortadan kaldırmak için mücadele ediyoruz. Demokrasilerde hakem millet. Sandığa gidiyor millet hakemliğini yapıyor. Dolayısıyla milletin sağduyusuna her zaman güvendiğimiz için tereddüdümüz yok. 30 Mart'ta ve önümüzdeki dönemde gerçekleştireceğimiz seçimlerle Türkiye'nin tekrar önü açılacak. Belki dışarıdan karanlık gibi görünün ufuklar aydınlanacaktır. Biz bu aydınlık yarınlara doğru ülkemizi taşımaya devam edeceğiz.”
 
MÜSİAD Hollanda Başkanı Ali Bekdur ise Hollanda’da kurulan ilk Türk kökenli işadamları derneği MÜSİAD olduğunun altını çizerek, “Biz her zaman huzur, güven ve istikrarın devamını istiyoruz. Ülkemizin refah ve huzurunun bozulmasını asla istemiyoruz. MÜSİAD Hollanda olarak üyelerimize her konuda yardımcı olmaya devam edeceğiz.” dedi.
 
Haber – Foto: Mehmet Ali Topcu
ROTTERDAM / HOLLANDA