Avrupa Birliği projeleri kapsamında Hollanda'ya gelen Karaman Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ile Muğla Yatağan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri, 3 hafta Hollanda’da çalışma yaptılar.
 “Hasta Bakımı Uygulamaları” adlı meslek projesi kapsamında Hollanda'ya gelen 22 öğrenci ve 4 öğretmen proje çalışmalarını 6-26 Nisan tarihlerinde Rotterdam ve bölgelerindeki bazı okullarda tamamladı.
 Karaman Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Serkan Demirtaş, İngilizce Öğretmeni Seniha Algın, Meslek Dersleri Öğretmeni Hamit Sarı ile Muğla Yatağan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Türkan Koca’nın refakatinde AB destekli proje kapsamında ‘hemşirelik’ alan öğrencilerin Avrupa’daki uygulamaları yerinde görmeleri sağlandı. 
Karaman Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Serkan Demirtaş, mesleki eğitim ve inceleme faaliyetlerine katılan öğrencilerin özellikle hemşirelik alanında önemli bir kazanım elde ettiğini, Hollanda’nın bazı kentlerine gerçekleştirilen gezi ve kültürel ziyaretlerle yabancı kültüre karşı saygı kültürlerini geliştirme ve öğrenme fırsatı yakaladığını söyledi.
 Karaman Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ile Muğla Yatağan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinin, okuldan mezun olduktan sonra iş bulma imkan ve fırsatlarının arttığını belirten Demirtaş, AB projesinin öğrenci ve öğretmenler açısından başarılı geçtiğini kaydetti.  
Hollanda BizBize Karaman Vakfı ile Batı Avrupa Türk İslam Merkezi (BATİM), öğrenci ve öğretmenlerden oluşan heyeti misafir ederek tanışma olanağı sağladılar. Faaliyetler hakkında bilgi veren BizBize Karaman ve BATİM yöneticileri, Karaman ve Yatağan’dan gelen öğrencileri misafir etmekten dolayı memnun olduklarını söylediler. Öğrenciler de Hollanda hakkındaki intibalarını salonda bulunanlarla paylaştılar. Gökkuşağı Sanat Merkezi üyeleri tarafından icra edilen müzik dinletisi sonrası heyete çiğköfte ikramı yapıldı. Program sohbet eşliğinde geç saatlere kadar sürdü.
 
Haber – Foto: Mehmet Ali Topcu