Bilecik’in Bozüyük ilçesi Halk Eğitimi Merkezi’nde görev yapan Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Hakan Yandım’ın “Bilgisayar Öğrenmenin Kısayolu” isimli kitabının 4. baskısı yayınlandı.

Yandım 2015 Mart ayında yayınladığı ‘Bilgisayar Öğrenmenin Kısayolu’ isimli kitap ile bilişim alanında eğitim veren kurumların beğenisini kazanmıştı. 2016 Mart ayında ikinci, 2017 Mart ayında üçüncü versiyonu yayınlanan kitabın son baskısı 6 ayda tükendi. Eylül ayı itibari ile kitabın 4. baskısı yayınlandı. 544 sayfadan oluşan ve 600 güncel konunun anlatıldığı kitabın yanında bir de yardımcı DVD yer alıyor. Kitap MEB Onaylı 163 saatlik bilgisayar işletmenliği kursu içeriğine sahip Türkiye’de yayınlanmış ilk ve tek kitap olma özelliği taşıyor. İçerisinde 600 konu başlığının yer aldığı kitap A’dan Z’ye bilgisayar kullanımının tüm inceliklerini anlatıyor. Güncel sorunlara çözüm önerilerinin yer aldığı kitap akıcı bir dile sahip. Teknik dilden uzak, her seviyedeki bilgisayar kullanıcısının anlayabileceği şekilde yazılan kitabın yanında verilen DVD dolu dolu bir içeriğe sahip şekilde hazırlanmış. Kitap yanında verilen yardımcı DVD içerisinde 2 GB’a yakın içerik, 582 dakika video eğitim, bin 364 slayttan oluşan sunumlar, uygulama soruları ve çözümleri, Word-Excel uygulama örnekleri ve çözümlü halleri yer alıyor.

Öte yandan, Yandım 2010-2014 yılları arasında yürüttüğü “Annem Bilgisayar Öğreniyor” projesi ile ilçede 400’e yakın anneye temel bilgisayar okuryazarlığı eğitimi vermişti.