Mudanyalı gençler, İngilizlerin 1920 yılında Mudanya’ya asker çıkarması sırasında ilk kurşunu sıkan ve tek başına kahramanca verdiği mücadelede 20 yaşında şehit düşen Mudanyalı Şükrü Çavuş için 64 yıl önce yazılıp bestelenen Türk Sanat Müziği eserini, işaret diliyle seslendirdi.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Genç-Des Programı’nca desteklenen "İki Elin Sesiyle Mudanya Şarkıları" adlı projesinde Mudanya şarkılarını işaret diliyle seslendirmek üzere eğitim alan Mudanyalı gençler, video klipler için son kez kamera karşısına geçti. 1950’li yıllarda Mudanya’da belediye sağlık memuru olarak görev yapan merhum şair Lami Güray’ın 1953 yılında yazdığı ve aynı yıl Sadettin Kaynak tarafından bestelenen Muhayyer Kürdi makamındaki "Mudanyalı Şükrü Çavuş" şarkısının çekimleriyle birlikte projenin video kayıtları da tamamlanmış oldu.

Aralarında Şükrü Çavuş’un da olduğu Mudanya’nın düşman işgalinden kurtarılışında şehit olan 9 Mudanyalının anısının yaşatıldığı İskele Meydanı’ndaki Şehitlik Anıtı önünde gerçekleşen çekimler iki saat sürdü. Mudanya Kültür ve Sanat Derneği TSM Korosu Şefi Bahadır Sevik’in sesiyle yeniden hayat bulan şarkıyı Sude Çifçi, Melike Kasapoğlu, Elifnur Aydın, Hilal Çetin, Ela Yıldız, Özge Gerçekçi, Berna Bilbay ve Güliz Karaman adlı 8 genç, Türk İşaret Dili Uzmanı Emine Biçim’in gözetiminde işaret diliyle yorumladı.

Konser ve klip gösterimleri 22 eylül’de

4 ay süren projede sona yaklaştıklarını belirten Proje Koordinatörü Yavuz Gerçekçi, TRT Müzik Dairesi Başkanlığı’nın Türk Sanat Müziği Sözlü Eserler Repertuarı’na giren Mudanya’ya özgü 5 Türk Sanat Müziği eserinin işaret diliyle yeniden hayat bulduğunu söyledi. Mudanya Belediyesi, Mudanya Kültür ve Sanat Derneği ve Mudanya Kent Konseyi’nin destek verdiği projenin, 22 Eylül Cuma akşamı saat 20.00’da Mütareke Meydanı’nda gerçekleşecek konserle tanıtımının yapılacağını belirten Gerçekçi, Mudanya’nın doğal güzelliklerinin de öne çıkarıldığı kliplerin de bu konserde ilk kez izlenime sunulacağını bildirdi. Gerçekçi, tüm TSM severleri Mudanya’daki konsere davet etti.