Bedensel Engelliler Derneği Hakkari Şubesi ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Hakkari İl Koordinatörlüğü işbirliğiyle 30 dezavantajlı engelliye girişimcilik eğitimi verildi.

Bedensel Engelliler Derneği Hakkari Şubesi ve DAKA iş bilirliğiyle yürütülen ve 10 gün devam eden girişimcilik kursunda başarı gösteren engelli kursiyerlere düzenlenen törenle girişimcilik belgeleri verildi. Bedensel Engelliler Derneği Hakkari Şubesi Başkanı Mesut Keskin, Hakkari’de yaşayan çok sayıda işsiz engelli olduğunu, dernek olarak onları istihdam etmekte sorun yaşadıklarını söyledi. Keskin, “Özel sektörün ilde olmayışı ve kurumlara tahsis edilen sözleşmeli veya hizmet alımı usulü kadroların ise birçok kurumca kendi akraba ya da yandaşlarına veriliyor. Bu kursu DAKA’dan özellikle talep ettik. Amacımız bu kursu başarıyla bitiren engellilerin bir takım hibe ve geri ödemeli fonlardan yararlanarak kendi işlerini kurmalarına ve artık kendi ayakları üzerinde durmalarına vesile olacağına inanıyorum” dedi.

Tören sonunda DAKA koordinatörlerine teşekkür eden Başkan Keskin, kendilerine katkılarından dolayı şükran belgesi takdim etti.