İçişleri Bakanlığı Araştırma ve Etütler Merkezi (AREM) Başkanı Selim Çapar, Hakkari’ye geldi.

İçişleri Bakanlığı Araştırma ve Etütler Merkezi (AREM) Başkanı Selim Çapar, Hakkari’nin sorunlarını yerinde tespit etmek, sorunları yerel yönetimlerden alıp, proje halinde İçişleri Bakanlığı’na iletmek için Hakkari Belediyesi’ni ziyaret edip, eş başkanlar Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi ile görüştü. Hakkari ile ilgili temel sorunların neler olduğu, neler yapılabileceği, sorunların nasıl giderilebileceği ve benzeri konular üzerine eş başkanlarla yaptığı görüşmelerde, Hakkari için eğitim ve çocuk üzerine projelerin geliştirilmesi gerektiğini belirten Selim Çapar, "Türkiye geneli il il gezip yerel yönetimlerle görüşmeler yaparak illerin sorunları üzerinde durup, bu sorunları proje halinde bakanlığımıza sunuyoruz. Bu kapsamda hava şartlarının Hakkari’de bozulmadan ilk olarak buraya geldik. Bizler Hakkari’nin sorunlarını sizlerden alıp proje halinde bakanlığımıza ileteceğiz. Hakkari için çocuk ve eğitimin önemli olduğunu buluyoruz. Tabi sizler sorunların içinde olan seçilen yöneticiler her şeye daha yakınsınız, biz sizin talep ve söylemleriniz üzerinde duracağız" dedi.

"TEMEL SORUNLAR: SU, YOL, KANALİZASYON VE İMAR"

Başkan Çapar’ın ifadeleri üzerine konuşan Eş Başkan Dilek Hatipoğlu, Türkiye nazarında Hakkari’nin hizmette geride kaldığını ve temel hizmet ihtiyaçlarından mahrum bırakıldığını belirterek; "Hakkari için sosyal hizmetlerden söz etmek ve bunun üzerine proje geliştirmek doğru olmaz. Çünkü Hakkari’de çok ciddi temel yaşam ihtiyacı olan sorunlar var. Mesela su, yol, kanalizasyon ve imar gibi bir kentin temeli olan sorunlar. Öncelikli sorunlarımız bunlar. Bu sorunlar giderilmesi ve iyileştirilmesi gerekmektedir. Çocuk ve eğitim önemli tabi, kentin bir eğitim sorunu varsa bu fazlası ile anadil eksikliğinden kaynaklanıyor. Eğitimin anadilinde verilmesi gerekir ki başarı sağlanabilsin. Bu bizim için çok önemli. Yani demokratik, eşitlikçi bir yaşam olacaksa bunlar Hakkari için ilk sıradadır" diye konuştu.

Yapılan görüşmede not alan Selim Çapar, tüm sorun ve talepleri proje halinde İçişleri Bakanlığı’na sunacağını belirtirken, Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi ise gerçekleşen ziyaretten çok memnun kaldıklarını ve bunun Hakkari için çok önemli bir görüşme olduğunu söylediler.