Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Hakkari Merkez İlçe Başkanlığı olağan kongresi yapıldı.

Olimpiyat Düğün Salonu’nda yapılan kongreye il ve ilçe belediye eş başkanları, DBP ve HDP’nin il eş başkanları ve ilçe yöneticileri ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile delegeler katıldı. Kongrenin divan başkanlığına HDP İl Eş Başkanı Rahmi Temel, divan üyeliklerine ise Rahmi Balıkesir, Sinan Dayan, Sinem Duran ve Hatice İdem getirildi. Mail ve faaliyet raporunun okunmasının ardından DBP Hakkari İl Eş Başkanı Musa Çiftçi, Kürtçe bir konuşma yaptı.

250 delegenin bulunduğu ve tek liste ile girilen kongrede DBP Hakkari Merkez İlçe Eş Başkanlığı’na Cevahir Keskin ile İbrahim Çiftçi seçildi.

Seçimlerin ardından kısa bir açıklama yapan Cevahir Keskin, kongreye katılan misafir ve delegelere teşekkür ederek, zor bir dönemde göreve geldiklerini söyledi. Keskin, “Bize destek verildiği takdirde demokratik özerkliğin tüm yönleri ile inşa edilmesi için başta kent meclisi olmak üzere tüm kurumlarımızla örgütlenme seferberliği ile inşa döneminde yer alacağız. Tabi ki bu çalışmalarımız için başta siz değerli yoldaşlarımın destek ve katkılarına ihtiyacımız var” dedi.