Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Derecik Belde Belediyesi tarafından beldedeki sağlık ocağına tıbbi cihaz hibe hibe edildi.

Derecik beldesinin tek sağlık ocağında yaşanan eksiklikleri gidermek için harekete geçen Derecik Belediyesi, Sağlık Ocağına tıbbi cihaz hibesinde bulundu. Konuyla ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Ekrem Çetinkaya, “Beldemizin sağlık sorunlarını gidermek hepimizin üzerine düşen en büyük görevdir. Daha önce de belirtmiştim beldemizin en büyük sorunu sağlık hizmeti sorunudur. Beldemiz ve çevresinde yaşayan yaklaşık 25 bin kişiye hizmet eden sağlık ocağımızda birçok tıbbi cihaz eksiği vardı. Beldemize en yakın devlet hastanesi 60 kilometre uzaklıktaki Şemdinli Devlet Hastanesi’dir. Vatandaşlarımız sağlık ocağındaki tıbbi cihaz eksikliği nedeniyle en ufak acil vaka için bile 60 kilometre ötedeki devlet hastanesine gitmek zorunda kalıyordu”dedi.

Sağlık Ocağındaki doktorlarla görüştüğünü belirten Çetinkaya, “Sağlık ocağımızın daha iyi hizmet verebilmesi için doktorlarla yaptığımız görüşmeler sonucu acil ihtiyaç duyulan tıbbi cihazların alımı için harekete geçtik. Belediye bütçesinden 18 bin TL’lik hibede bulunarak sağlık ocağımıza tıbbi cihaz alımı gerçekleştirdik. Beldede yaşayan vatandaşların eğitim, sağlık ve belediyecilik hizmetlerini en iyi şekilde alabilmeleri için bu tür destekler sürecek. Biz hizmet için göreve geldik. Halkımıza hizmet bizim boynumuzun borcudur” şeklinde konuştu.