Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Derecik Belde Belediyesi tarafından başlatılan yol yapım çalışmaları sürüyor.

Şemdinli ilçesine 60 kilometre mesafede bulunan Kuzey Irak sınırındaki Derecik belde belediyesi tarafından başlatılan yeni yol yapımı, yol genişletme ve kilitli parke taşı çalışmaları devam ediyor.

Yol çalışmaları ile ilgili bilgi veren Ak Partili Belediye Başkanı Ekrem Çetinkaya, “Göreve geldiğim günden bu yana başlattığımız yol çalışmaları kapsamında çevreyolu için 4 kilometre yeni yol yapımı, merkez mahallesinde bulunan yolların genişletilmesi için yaklaşık 2 kilometre yol genişletme, yine merkez ve orta mahallelerinde yaklaşık 23 bin metrekarelik kilitli parke taşı döşeme çalışmaları başlattık. Bu çalışmalarımızdan yeni yol yapımı ve genişletme çalışmaları bitti ama parke taşı çalışmalarımız halen devam ediyor. Kilitli parke taşı çalışmasının ihalesi yapıldı. İhaleyi alan firma parke taşlarını getirmeye başladı. Önümüzdeki günlerde parke taşlarının döşenmesine başlanacak” dedi.

Çetinkaya, tüm çalışmaları tamamen kendi imkânları ile yaptıklarını belirterek, “Kısıtlı imkânlara rağmen vatandaşlarımıza daha iyi hizmet için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Ne yapıyorsak kendi hissemizden yapıyoruz” dedi.

Yapılan yolları yerinde inceleyen Çetinkaya Fen İşleri Müdürü Ubeydullah Kaya’dan yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.