Hakkari Aile ve Sosyal Politikalar (ASP) İl Müdürlüğü tarafından ’Aile İçi Eğitim’ programı kapsamında öğrencilerine ‘madde bağımlılığı’ konulu seminer verildi.

Uzman Eğitmen Vural Dursun tarafından Hakkari Kız İmam Hatip Anadolu Lisesi ve Sümbül Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencilerine verilen ‘madde bağımlılığı’ konulu seminere öğretmenler de katıldı. Seminer öncesi konuşan ASP İl Müdürlüğü’nden görevli Psikolog Sude Fatma Akar, bir aylık eğitim planının ilk 2 gününde 340 öğrenciye madde bağımlılığı hakkında bilgi verildiklerini söyledi. Akar, “Kurumumuza ve bağlı kuruluşların önemle ve özveriyle hizmet verdiği gruplardan biri olan 0-18 yaş aralığındaki çocuk ve gençlerin bilinçlenmesi adına planlanan ‘Bağımlılık Yapıcı Maddeler ve Zararları Eğitimi’, Kız İmam Hatip Lisesi ve Sümbül Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencilerinin katılımıyla müdürlüğümüz konferans salonunda başlayarak Hakkari ili ve ilçeleri kapsamında yürütülmesi planlanmıştır” dedi.

Seminerdeki amaçlarının bağımlılık yapıcı madde kullanımında en riskli grup olan gençlere, bağımlılık ve sonuçlarıyla ilgili farkındalık kazandırmak ve bu riski hayatlarından çıkarmak olduğunu ifade eden Akar; “Katılımcılar ve katılımcıların aktarım yapacağı bireylerle çok sayıda insana ulaşmak ve bağımlılığa karşı koruyucu önlemlerin yaygınlaşmasını sağlamak ümit edilmektedir. Bu farkındalığın tüm katılımcılara bağımlılık ve bağımlılık yapıcı maddelere karşı güçlü bir duruş kazandırmasını ümit ederek yararlı bir eğitim olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Öğrenciler tarafından yoğun ilginin gösterildiği seminerde madde bağımlılığından korunmanın yolları ve madde bağımlılığının zararları hakkında üzerinde durulması gereken noktalara değinen Uzman Eğitmen Vural Dursun ise, seminerin amacının gençleri her türlü bağımlılıktan uzak tutmak olduğunu söyledi. Dursun, "Amaç daha sağlıklı, huzurlu ve mutlu idealler ve hayalleri gerçekleştirecek bir gençlik yetiştirmektir. Bağımlılıktan sıyrılmış güçlü ve iradeli bir gençliği ilerde görmeyi amaçlıyoruz” dedi.