Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “24 Kasım Öğretmenler Günü” etkinlikleri kapsamında düzenlenen program büyük ilgi gördü.

Valilik önündeki Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla program Atatürk Kültür Merkezi’nde devam etti. Programa Hakkari Valisi Yakup Canbolat, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Utal, Belediye Eş Başkanı Nurullah Çiftçi, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Yavuz Özfidan, Cumhuriyet Başsavcısı Ercan Türkol, İl Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, daire amirleri ve öğretmenler katıldı.

Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması, öğretmenlerle ilgili slayt gösterimi ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen mesajların okunması ile program devam etti. İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Hakkari Valisi Yakup Canbolat ise, Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928’de Millet Mektepleri Başöğretmeni unvanını aldığını ifade ederek, tüm öğretmenlerin gününü kutladı.

Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödülleri Vali Canbolat ve programa katılan protokol tarafından verildi. Mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreninin ardından tiyatro gösterisi ve öğretmenlerden oluşan koro şarkılar seslendirdiler.

Hakkari’nin değişik okullarından bir araya gelen öğretmenler ise, yöresel kıyafetleriyle halk oyunları gösterisi sundular. Güzellikleri ile göz kamaştıran öğretmenler, Hakkari yöresine ait oyunları oynayarak salondakilerden büyük alkış aldılar. Program karma resim sergisi ile sona erdi.