HAKKARİ (İHA) – Hakkari Milli Eğitim Müdürlüğü ve TOBB Hüseyin Çelik Anadolu İmam Hatip Lisesi (AİHL) koordinatörlüğünde ‘Arapça Etkinliği’ yarışmasının 8’ncisi düzenledi.

Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen yarışmaya Hakkari merkez, Yüksekova ve Şemdinli ilçesindeki Anadolu imam hatip liseleri katıldı. Protokol konuşmaları ile başlayan program, TOBB Hüseyin Çelik Anadolu İmam Hatip Lisesi, Hakkari Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Yüksekova Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Seyyid Abdullah Şemdinli Anadolu İmam Hatip Lisesinin şiir yarışması ile devam etti. Metin canlandırma için de Hakkari Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Yüksekova Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Seyyid Abdullah Şemdinli Anadolu İmam Hatip Lisesi final için yarıştı.

Şiir yarışması dalında TOBB Hüseyin Çelik Anadolu İmam Hatip Lisesi birinci, metin canlandırma dalında ise Yüksekova Anadolu İmam Hatip Lisesi birinci oldu. Arapça etkinliğinin 8’nci final yarışmasında birinci gelen okulların ileriki tarihlerde yapılacak olan Türkiye finali yarışmalarında Hakkari’yi temsil edecekleri belirtildi.

Arapça etkinliği yarışması, düzenlenen ödül töreni ile sona erdi. Programa okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.