Hakkâri Valisi Yakup Canbolat başkanlığında ‘İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu’ toplantısı yapıldı.

Valilik toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda, uyuşturucu ile mücadele konuları değerlendirildi. Toplantıda konuşan Vali Canbolat, ülke gündeminin önemli bir maddesi haline gelen uyuşturucu ile mücadele konusunun Başbakanlık genelgesiyle tekrar gündeme geldiğini anımsattı. Uyuşturucu İle Mücadele Eylem Planı kapsamında bugün bir araya geldiklerini dile getiren Vali Canbolat, “Başbakanlık oluru ile yürürlüğe konması uygun bulunan Ulusal Uyuşturucu Politika ve Strateji Belgesiyle Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi’nin (TUBİM) uyuşturucu ile mücadele eden tüm kurumlar arasındaki koordinasyon ve işbirliğinin sağlanması görevini yerine getirmeye devam etmesi uygun görülmüştür. Bu kapsamda Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’na bağlı Avrupa Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (EMCDDA) ve Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM) koordinesinde, illerde valilikler bünyesinde İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulları oluşturuldu. Bu kapsamda il uyuşturucu eylem planları hazırlandı. Uyuşturucu ile mücadele konusunda yapacağımız toplantı ve çalışmalar raporlanarak TUBİM’e iletilecek. Dünyanın gündeminde olan uyuşturucu artık Türkiye’de de ön plana gelen bir gündem haline gelmeye başladı. Türkiye’de artık bu alanda gerek uyuşturucu üretimi, gerekse uyuşturucunun kullanımı ve yaygınlaşmasına mani olma noktasında her türlü tedbirler alınmalıdır. Dolayısıyla bugün burada bulunan birim amirleri ve birimlerde görevli arkadaşlarımızın da bundan sonra uyuşturucu ile ilgili eylem planı kapsamında üzerlerine düşen her türlü hassasiyeti ve görevi titizlikle yerine getirmelerini bekliyoruz” dedi.

Gençlerin uyuşturucu bağımlılığından kurtulmaları için her türlü mücadelenin etkin bir şekilde verilmesi noktasında herkesten gayret beklediklerini dile getiren Canbolat, “Bu noktada kurumlar birbirleriyle o anlamda doğru diyaloga girmeli, birbirleriyle olan iletişim kanalları sürekli açık olmalı ve kurumlar birbirlerini doğru bilgilendirerek etkin bir mücadele ortaya koymalıdır. Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin sağlıklı olmaları, bu hastalığa, uyuşturucuya müptela olmamaları noktasında herkesin gayret etmesi ve çalışması gerekiyor. Bu artık hepimiz için milli bir görev. Bu milli görevin hassasiyetini ve sorumluluğunu doğru taşımamız gerekir. Ülkemizin geleceğini, sağlıklı düşünen ve sağlıklı yaşayan gençlere emanet etmemizin yolu gençliğimizi bu tür tehlikelerden ve bu tür hastalıklardan korumaktır. Bu noktada şimdiden bütün kurumlarımıza etkin olarak yapacakları mücadeleden dolayı ben teşekkür ediyorum’’ diye konuştu.

İl Halk Sağlığı Müdürü Harun Aşan, İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu’nun görevleri, hedefi ve 2014 yılında uyuşturucu ile mücadele kapsamında yaptıkları çalışmalar hakkında slayt gösterimi eşliğinde katılımcılara bilgi verdi.

Toplantıya Vali Yardımcısı Mehmet Emin Taşçı, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Resul Holoğlu ile kurum amirleri katıldı.