Orman İşletme Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan “Ağaçlandırma Eylem Planı” kapsamında Hakkari’deki mezarlıklar, okul ve cami bahçelerinde yeşillendirilme çalışmaları başlatıldı.

Yeşillendirme kapsamında Gazi ve Karşıyaka mahallelerindeki mezarlıklara dikilmek üzere mahalle sakinlerine 350 adet çam ve sedir fidanı dağıtıldı. Mahalle sakinleri, dağıtılan fidanları Orman İşletme İl Müdürlüğü’nde görevli Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Şefi Abdulmenav Demir nezaretinde usulüne uygun bir şekilde diktiler. Orman İşletme Genel Müdürlüğü tarafından “Ağaçlandırma Eylem Planı” kapsamında ildeki mezarlık, okul ve cami bahçelerini yeşillendirme çalışmalarına başladıklarını ifade eden Hakkari Orman İşletme Müdürü Yüksel Özcan, il merkezi başta olmak üzere 12 köyde toplam 10 bin fidan dikeceklerini söyledi. Mezarlıkların yeşillendirilmesi ve korunması için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Özcan, yeşillendirerek etrafını tel örgülerle kapatarak koruma altına aldıkları mezarlıklara vatandaşların da sahip çıkması için uyarıcı tabelalar asacaklarını söyledi.

Gazi ve Karşıyaka mahallesi sakinleri ise, daha önce hayvanların otlak alanına dönüşen ve tahrip olan mezarlıkların yeşillendirilmesi ve etrafının kapatılması için çalışma başlatan Orman İşletme Müdürü Yüksel Özcan ve çalışanlarına teşekkür ettiklerini belirttiler.