HAKKARİ (İHA) – Hakkâri Reşko Doğa Sporları ve Kültür Derneği üyesi 10 genç, aldıkları eğitimle yamaç paraşütü için Türk Hava Kurumu onaylı P2 pilot sertifikası aldı.

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından desteklenen “Benim de Kanatlarım Olsun Projesi” ile 10 Hakkârili genç, Antalya’da Türk Hava Kurumu Antalya Sportif Havacılık Kulübü tarafından verilen teorik ve uygulamalı eğitimler sonucunda yamaç paraşütü P2 sertifikası almaya hak kazandı. Yamaç paraşütü eğitim pilotu Cemalettin Erolan; bugüne kadar Türkiye’nin birçok yerine gidip eğitimler verdiğini ifade ederek, “Birçok kişiyi uçurdum. Bizler Türkiye’nin en ücra köşesine gidip eğitim veremedik, ama onlar bize geldi. Gençler çok azimli, artık Hakkâri’de de yamaç paraşütü var diyebiliyoruz, ne mutlu bize diyebiliyoruz” dedi.

Eğitime katılan gençlerden Mazlum Tekçe ise, yamaç paraşütü ile uçmayı çok istediğini ve burada aldığı eğitim ile artık Hakkâri’de uçabileceğini söyleyerek, “Çok mutluyum. Bize bu imkânı sağlayan Reşko Doğa Sporları Kültür Derneği’ne ve Sportif Havacılık Kulübü’ne teşekkür ediyorum” dedi

Reşko Doğa Sporları Kültür Derneği Başkanı Emin Yıldırım da, dernek olarak Hakkari’nin doğa sporları potansiyelinin ortaya çıkarılması ve gençlerin doğa sporlarını profesyonelce yapmalarına destek olmak için çalışmalar yürüttüklerini belirterek, projelerine destek veren DAKA yetkililerine teşekkür etti.