Hakkari ve Beşiktaş belediyeleri, başlattıkları ‘Kardeşlik Projesi’ kapsamında Hakkari’deki 13 spor kulübüne 61 koli malzeme desteğinde bulundu.

1 Eylül Dünya Barış Günü’nde ‘Barışta Hakkari’de Buluşalım Projesi’ ile kardeş belediye olan Hakkari ve Beşiktaş belediyeleri, kent merkezinde başlattıkları hizmet çalışmaları ile vatandaşı memnun etmeyi başarırken, bu defa kentte faaliyet gösteren 13 spor kulübü için anlamlı bir proje gerçekleştirildi. Kardeş belediyeler, Kardeşlik Projesi kapsamında Hakkari’de faaliyet gösteren 13 spor kulübüne; 61 koliden oluşan futbol, basketbol, voleybol, masa tenisi, satranç ve badminton branşlarında kullanılmak üzere ayakkabı, eşofman takımı, forma takımı, çorap, futbol ve basketbol topu içerikli spor malzemesi desteği verdi. Aralarında Hakkari Sümbül Engeliler Spor Kulübü, Hakkari Gücü Kadın Futbol Takımı, Yüksekova ve Hakkari Belediye Spor kulüpleri, TFF il hakemleri ve okul spor kulüplerinin bulunduğu 13 spor kulübüne malzemelerin teslim edilmesi için Hakkari Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Feqiyê Teyran Kültür Merkezi’nde bir kokteyl düzenlendi. Kokteyle Hakkari Belediyesi eş başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi, belediye encümenleri, Hakkari Belediyesi Kültür Ve Sosyal İşler Müdürü, spor kulüplerinin yöneticileri ve sporcular katıldı.

“SPORA DESTEĞİMİZ HER ZAMAN OLACAKTIR”

Burada basın mensuplarına bir açıklama yapan Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Nurullah Çiftçi, “1 Eylül Dünya Barış Günü’nde özellikle kalıcı barışın sağlanması için Hakkari ve Beşiktaş belediyeleri kardeş belediye olup barış adına Hakkari’de hizmet ataklarını başlattı. Bu anlamda 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Hakkari’de kardeş belediyemiz Beşiktaş Belediyesi ile ortak düzenlediğimiz bir dizi etkinlik ve programlar oldu. Tabi şimdi aramızda bulunan spor kulübü yöneticileri ve sporcuları da bu etkinlik ve programlarda bizleri yalnız bırakmamış ve bizleri desteklemişlerdi. Bizlerde Hakkari ve Beşiktaş belediyeleri olarak ilimizde özellikle futbol, voleybol, basketbol, masa tenisi, badminton ve satranç dalında faaliyet gösteren kulüplere destek olmak amacı ile bu kulüplerin bir nebzede olsa ihtiyaçlarını karşılayacak spor malzemesi desteğinde bulunduk. Barışın tek yönlü olmadığına inanarak sporun önemini vurgulamak ve kentimizde sporun gelişmesi için bizim bu konuda projelerimiz devam edip, spora desteğimiz her zaman olacaktır” dedi.

“DAHA BÜYÜK BİR PROJE VAR!”

Yapılan destekler için Hakkari ve Beşiktaş belediyelerine teşekkür edip Hakkari Belediyesi’nin şimdiye kadar spor adına desteklerini kendilerinden hiç eksik etmediğini belirten Sümbül Engelliler Derneği Başkanı Mesut Keskin; “Beşiktaş ve Hakkari belediyeleri 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Hakkari’de başlattıkları Kardeşlik Projesi’ne en başından beri dahil olduk ve belediyeler bu anlamda desteklerini bizlerden esirgemedi. Aslında bugün sadece spor malzemesi desteği görünse bile şu anda daha büyük bir proje var. Hakkari’de yeni bir Bedensel Engelliler Koordinasyon Merkezi yapılıyor. Tabi buna da ön ayak olan Hakkari Belediyesi’dir. Bizleri Beşiktaş Belediyesi ile kavuşturan da Hakkari Belediyesi’dir. Dolayısıyla başta eş başkanlarıma ve daha sonra bizlere bu malzemeleri gönderen Beşiktaş Belediyesi Başkanı Sayın Murat Hazinedar’a teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Bu projeyi organize eden Hakkari Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürü Ayhan Tunç tarafından verilen bilgiler dahilinde Hakkari Belediyesi eş başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi’nin önümüzdeki günlerde kentteki okulları dolaşıp badminton ve satranç takımı dağıtacağı belirtildi.