Mezopotamya Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği (Meya-Der), değişik yıllarda ve Kobani’deki çatışmalarda hayatını kaybedenler için Mevlid-i Şerif okuttu.

Meya-Der tarafından Olimpiyat Salonu’nda yapılan Mevlid-i Şerif programına Hakkari Belediyesi eş başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi, HDP İl eş başkanları Musa Çiftçi ve Emine Akboğa, sivil toplum örgütü temsilcileri ve yakınlarını kaybedenler katıldı. Burada konuşan Meya-Der Başkanı Ramazan Elmas, “Sizin yüreğiniz yanmış bunu ben burada konuşarak sizlere anlatamam. Sizin yüreğinizdeki sevgi Kürdistan’a olan aşk gibidir. Bugünkü mevlidimiz bir yandan sevincimiz bir yandan üzüntümüzü temsil eder. Sizinde gördüğünüz gibi bugün Kobani belki yarın Afrin’ne saldırırlar. Ama fark etmez, Kürt halkının kahramanları tıpkı sizin evlatlarınız gibi canlarını gözlerini kırpmadan feda ederler. Kürdistan’ın dört parçasında bulunan yiğit gençler, evlatlarınızın başlatmış olduğu bu onurlu mücadeleyi devam etmektedirler. Bugün Kürdistan’da ne kadar parti, sivil örgütlü yapı varsa bu sizin evlatlarınızın döktükleri kanları ve verdikleri emekler sayesinde olmuştur. Eğer bugün meclislerde vekillerimiz, birçok ilde belediyelerimiz, mahalle meclislerimiz, demokratik özerklik inşası atılmışsa bunda en büyük emek sizin o ölümsüz kahraman evlatlarınızın sayesinde gerçekleşmiştir. Bizlerinde bu ölümsüz kahramanları örnek alıp kadın, erkek, demeden el ele verip gelecek kuşaklarımız için barış dolu güzel bir dünya inşa etmemiz gerekir” dedi.

Kürtçe okunan Mevlid-i Şerif sırasında çatışmada çocuklarını kaybeden aileler gözyaşlarına hakim olamadılar. Program sonunda yaklaşık 500 kişiye kavurma, pilav ve cacık ikram edildi.