Hakkarili inşaat teknikeri Yalçın Önal, babasını kazada kaybettiği caddede yaklaşık 7 yıldır hiçbir önlemin alınmadığından yakındı.

Dağgöl Mahallesi Medeni Sancar Caddesi’nde 7 ayrı yolun kesiştiği ve geniş bir alanı kapsayan kavşakta meydana gelen trafik kazasında Hakkari Ziraat Odası Başkanı olan babası Cemil Önal’ı kaybeden inşaat teknikeri Yalçın Önal, Karayolları 114. Şube Şefliği’ne tepki gösterdi. Babasının hayatını kaybettiği caddeyi gösteren Önal, Dağgöl Mahallesi Medeni Sancar Caddesi üzerinde bulunan ve Hakkari-Van karayolu başta olmak üzere birçok mahallenin ulaşımını sağlayan cadde ortasındaki göbekte hiçbir işaretin olmadığını söyledi. Önal, “Bu caddede babam geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. Aradan 7 yıl geçmesine rağmen caddede halen bir önlem alınmış değil. Cadde trafik kazalarına davetiye çıkartmaya devam ediyor. Bu cadde üzerinde büyük bir yol göbeği var ve burada hiçbir işaret yok. 7 ayrı yol ayırımı olduğu için ne araçlar ne de yayalar hangi yöne gideceklerini bilmiyor. Alan geniş olduğu için defalarca ölümlü ve maddi hasarlı trafik kazaları meydana geliyor. Hakkari-Van karayolu başta olmak üzere şehrin neredeyse tümü bu yolu kullanıyor. Yol ise Karayolları 114. Şube Şefliği ağında bulunmaktadır. Okul evime yakın olmasına rağmen caddede yaşanan tehlike nedeniyle çocuklarımı bile servisle okula götürüp getiriyorum. Burada geçen yüzlerce öğrenci ölümle burun buruna geliyor. Defalarca Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne yazı yazdım, ancak hiçbir sonuç alamadım. İnsan hayatı bu kadar basit mi? Bu kurum ne yapmaya çalışıyor. Sözde cadde yapılacak diye iki aydır blok taşları cadde kenarına alınmış, ancak burada halen bir çalışma yok” şeklinde tepki gösterdi.

Karayolları 114. Şube Şefliği yetkilileri ise, caddenin sorun olduğunu belirterek, çeki düzen vermek için konuyu bölge müdürlüğüne bildirdiklerini ve cevap beklediklerini söylediler.