Hakkâri Valisi Yakup Canbolat, yardımcıları Cumhur Duran ve Mehmet Emin Taşçı ile birlikte kentte eğitim ve spor alanında yapılan yatırımlarla ilgili incelemelerde bulundu.

İlk olarak Merzan Mahallesi’nde yapımı devam eden 2 katlı sağlık ocağı binasında incelemelerde bulunan Vali Canbolat, daha sonra kent merkezine yaklaşık 12 kilometre mesafedeki Merga Bütan Kayak Merkezi’ne gitti. Burada yapımı devam eden kayak evi inşaatını gezerek çalışmalar hakkında yüklenici firma yetkililerinden bilgi alan Vali Canbolat, ardından Merzan Mahallesi’nde yapımı devam eden 24 derslikli Sağlık Meslek Lisesi ve spor salonu ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yanında yapımı süren ve içerisinde spor salonu, yüzme havuzu, gençlik merkezi ile koşu parkurları bulunan spor kompleksi inşaatını denetledi.

Son olarak Kıran Mahallesi’ndeki 24 derslikli Kız Teknik Meslek Lisesi inşaatında incelemelerde bulunan Vali Canbolat, yaptığı kontrollerde yüklenici firma yetkililerine eğitim ve spor alanında yapılan çalışmaların hızlandırılarak kısa zamanda bitirilmesi talimatını verdi.

Ziyaretleri sırasında zaman zaman yolda durarak vatandaşlarla sohbet eden Vali Canbolat, yanına gelen çocuklara da şeker dağıttı.