Hakkari Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kent merkezindeki cafe, pastane, restoran, lokanta, kasap, fırın ve alışveriş merkezlerini denetledi.

Zabıta Müdürlüğü ekipleri, halk sağlığı için kent merkezinde faaliyet gösteren cafe, pastane, restoran, lokanta, kasap, fırın ve alışveriş merkezlerini denetleyerek, iş yerlerinin imalathane, depo, mutfak, dolap ve reyonlarda incelemelerde bulundu. Yapılan incelemeler esnasında iş yeri personellerini denetleyen zabıta ekipleri; tırnak, tıraş, eldiven, bone ve önlük denetimi de yaptı. İmalathane ve mutfaklarda çalışma alanı, araç ve gereçlerde temizlik kontrolünde de bulunan ekipler, uygunsuz olan alanların temizlenmesi ve araçların toplanması için iş yeri yöneticilerini uyardı. İkinci bir defa aynı durumla karşılaşıldığı taktirde iş yerine cezai işlem uygulanacağını ifade eden ekipler, fırınlarda ekmek gramajını, kasap reyonlarında et mührünü kontrol ederek, burada çalışan personelleri daha titiz çalışmaları konusunda uyardı.

Ekipler, restoran ve lokanta denetiminde et ve içecek dolapları, mutfaklar, bulaşıkhaneler ve buralardaki araç gereçlerin temizlik kontrolünü yaptı. Ayrıca alışveriş merkezlerini denetleyen zabıtalar, alışveriş merkezlerinde et, süt ürünleri ve içecek reyonlarını incelerken ürünlerde tarih kontrolü yaptı.

“HALK SAĞLIĞI İÇİN PERİYODİK DENETİM”

Zabıta ekiplerinin halk sağlığı için yaptığı kapsamlı denetimde kentteki iş yerlerinin genel olarak insan sağlığına önem verdiğini ve denetimi yapılan iş yerinin genel olarak temizlik koşullarının iyi olduğunu belirten Hakkari Belediyesi Zabıta Müdürü Naif Yaşar, “Zabıta Müdürlüğümüz ekipleri, halkımızın sağlığı ve sıhhati için periyodik olarak kentteki tüm cafe, pastane, restoran, lokanta, kasap, fırın ve alışveriş merkezlerinde denetimler yapmaktadır. Gıda ve yiyecek maddelerinde kontroller yaparak tarihi geçmiş olan gıda maddelerini raflardan toplatıp imha etmektedir. Özellikler kış aylarının başlamasıyla insanların en çok uğrak mekanı haline gelen cafe, pastane ve restoranlarda denetimleri sıklaştırdık. Ekiplerimiz bu konuda artık bu tarz iş yerlerini sık sık denetleyecektir. İş yeri sahiplerimizin insan sağlığını etkileyecek yiyecek ve gıda maddelerinden birinci derecede sorumlu olduklarını ve ayrıca gerekli kontrollerin kendilerinin de yapması inancı ile kendilerinden bu konuda duyarlı olmalarını istiyoruz. İnsan sağlığının her şeyden daha önemli olduğunu vurgulayarak denetimlerimizin sürekli olarak devam edeceğini, uyarı almış iş yerlerinde yeniden aynı durum ile karşılaşıldığı esnada yasal işlemler yapılacaktır” dedi.