Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen ) Hatay Şubesi 3. olağan kongresi Yapıldı.

Kongrede konuşan Bem-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Recai Kansu,”Türkiye’deki çalışma hayatının demokratikleşmesine Bem-Bir-Sen’in katkısı tarih boyunca yapılan mücadelenin katkısından daha büyüktür” dedi.

Bugün ülkede memurların toplu sözleşme yapmalarını Bem-Bir Sen tarafından yapılan sosyal denge sözleşmesi sayesinde olduğunu vurgulayan Kansu, ”1994 yılından başlayarak, 2010 yılına kadar, ülke genelinde yaygınlaşan ve fiili durum oluşturan sosyal denge sözleşmeleri, bütün memur arkadaşlarımın toplu sözleşme yapmalarına vesile olmuştur. Biz bu mücadeleyi yaparken azim ile kararlılıkla mücadelemizi sürdürdük. Sadece sosyal denge sözleşmeleri yapmadık, önümüze çıkan engelleri ve bizlere yandaş, yoldaş diyenlere inat bu hükumeti ilk defa Avrupa insan haklarına mahkemesine şikayet eden bizleriz. Sözleşmenin önündeki engelleri uluslar arası platforma taşıyan, Türkiye’nin çalışma hayatını demokratikleşmesi yolunda engelleri kaldırılmasına yönelik sorunların çözülmesinde katkısı büyük olan Bem-Bir-Sen’dir”diye konuştu.

Bem-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Medeni Sevinç kongrede yaptığı konuşmada, "Biz, farklılıkları güzellik gören, birbirlerini kucaklayan, sendikacılık, idoloji sendikacılığı için değil, milletiyle bir olan, birilerinin yerine kendini koyarak empati kurarak arz ve taleplerini değerlendiren barış içerisinde hak ve menfaatlerimizi elde etmek için yola çıktık” dedi.

Konuşmaların ardından tek liste ile gidilen Bem-Bir-Sen 3.olağan kongresinde Mevcut Başkan Murat Başar güven tazeledi.