Hatay’ın Dörtyol ilçesinde 2011 yılında turunçgil üreticilerinin sorunları ve çözümüne yönelik çalışmalarda bulunmak amacıyla kurulan Dörtyol Turunçgil Üreticileri Birliği yönetimi yeterli ilgi ve destek görmedikleri gerekçesiyle kapanma kararı aldı.

Dörtyol Turunçgil Üreticileri Birliği Başkanı İlyas Çömüt, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “2011 yılında kuruluşunu gerçekleştirdiğimiz Dörtyol Turunçgil Üreticileri Birliği’ni oy birliği ile kapatma kararı aldık. Bugüne kadar bireysel özveri ile getirdiğimiz üretici birliğini kapatma düşüncemizde faaliyet alanlarının kısıtlı olması, turunçgil üretici birlikleri ile yetkili devlet kurumları ve üreticilerden yeterince ilgi ve destek görmeme gibi sebepler etkili olmuştur" dedi.

İlyas Çömüt, yaklaşık 3 yıldır yürüttükleri çalışmalarda kendilerine destek olan il ve ilçe gıda tarım ve hayvancılık müdürlüğü yetkililerine, Dörtyol Ticaret Odası yöneticilerine, çalışmalarına katılan Akdeniz İhracatçılar Birliği yönetimine ve üyelerine teşekkür etti.