Hatay’ın Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek, muhtarlar ile biraraya gelerek durum değerlendirmesi yaptı.

Belediye Dinlenme Tesislerindeki toplantıda konuşan Şimşem, Hatay Büyükşehir olduktan sonra hizmet alanlarının büyük kısmının büyükşehire devredildiğini ve vatandaşlar arasında yanlış anlaşılmalara neden olduğunu belirterek, “2014 Yerel seçimlerinden önce ilçemize yaptığımız birçok hizmet alanları seçimler sonrası Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi. İçme suyundan tutun da sulama suyu, kanalizasyon ve arıtma tesisi, 10 metre üzeri yolların asfaltlanması, ulaşım hizmetleri, toptancı halleri, mezbaha, otopark, mezarlık hizmetleri, itfaiye hizmetleri, çevre sağlık hizmetleri, ev ve işyerlerinin numaralanması ve her çeşit yolcu ve yük terminalleri büyükşehir hizmet alanlarının içerisindedir” dedi.

Yerel seçimlerin üzerinden 8 ay geçmesine rağmen Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından kayda değer bir hizmetin yapılmamasına da değinen Şimşek, “Hizmetlerin yapılmaması ilçe halkını birçok sıkıntı içerisinde bıraktığını biliyoruz. Önümüz kış, kanalizasyon çalışmalarından dolayı bozulan yollarımız hala yapılamadı. Her ne kadar bozulan yollar belediyemizce dolgusu yapılsa da yağan yağmur sonrası tekrar bozuluyor" ifadelerini kullandı.

Muhtarlarda, Belediye Başkanı Kasım Şimşek’in her zaman yanında olduklarını ifade ederek, Hatay Büyükşehir Belediyesinin sorumluğunda olan hizmetlerin bir an önce başlamasını istediklerini söylediler.