Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası etkinlikleri kapsamında “Biz Türkiye’yiz” adlı sanatsal gösteri düzenlendi.

Antakya köprü başında düzenlenen etkinlikte konuşan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Atatürk’ün ilke ve devrimlerinin kendilerine her zaman yol gösterip, güç vermeye devam edeceğini söyledi.

Hatay Devleti olarak Türk bayrağının altında bütün renklerle devlet olma yerine millet olmayı tercih ettiklerini belirten Savaş, “Tarihin en büyük liderlerinden biri olan Atatürk’ün en büyük başarılarından biri de Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmak olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk’ün en büyük eseri ve aziz Türk milletiyle yazdığı bir destanın adıdır” diye konuştu.

Sanatsal gösteride, şiirler okundu, yöresel şarkılar seslendirildi ve daha sonra mehteran takımının gösterisi gerçekleştirildi.

Semazen ve yöresel halk oyunlarının da sahne aldığı etkinlikte, Kurtuluş Savaşı’nda Çanakkale, Yemen ve Sarıkamış gibi cephelerin, film kesintileri şiirler eşliğinde "Türkiye’nin 91.yılında bir milletin Cumhuriyete Yolculuğu" konseri gerçekleştirildi.

Etkinliğe, Hatay Valisi Ercan Topaca, CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman ve çok sayıda vatandaş katıldı.