Hatay’da İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Payas Belediyesi ile Hatay Yazarlar ve Şairler Derneği tarafından Kainatın Efendisi Sevgililer Peygamberimiz (s.a.v.)” konulu Hatay İli Lise Öğrencileri Ödüllü Şiir Yarışması İşbirliği Protokolü imzalandı.

Antakya Anemon Otelde gerçekleşen işbirliği protokolü imza töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, kainatın efendisi sevgili peygamberimizi bir şiirle anlatmanın mümkün olmadığını ancak çocuklara onu tanıtmak, onun güzel ahlakını tekrar hatırlatmak için bu tür faaliyetlerle mümkün olduğunu söyledi.

Karahan, yarışmada dereceye girenlere para ödülü olduğunu da belirterek, “Konumuz Kainatın Efendisi Sevgililer Peygamberimiz (s.a.v.). bu konuda lise öğrencileri arasında bir şiir yarışması düzenliyoruz. Bu yarışma sonucunda da öğrencilerimize ciddi ödüller vereceğiz. Birinciye 5 Bin TL, ikinciye 4 Bin TL, üçüncüye ise 3 Bin TL ödül verilecek. Bu konuda proje ortağımız Hatay Yazarlar ve Şairler Derneği Başkanı Ali Parlak ve Payas Belediye Başkanımız Bekir Altan’dır. Ben kendilerine işbirliklerinde dolayı teşekkür ediyorum. Elbette ki kainatın efendisi sevgili peygamberimizi bir şiirler anlatmak mümkün değildir. Ancak çocuklarımıza onu tanıtmak, onun güzel ahlakını tekrar hatırlatmak bu tür faaliyetlerle mümkün olmaktadır” dedi.

Payas Belediye Başkanı Bekir Altan ise, Türkiye’nin sınırlarının dışında ateş çemberinin olduğunu vurguladı.

Altan, mübarek üç ayları idrak edeceklerini müjdeleyerek, “Gençlerimizin peygamber efendimizi tanımaları, sevmeleri ve örnek ahlakını hayatlarında rehber edinmeleri bu etkinliğin ortağı oluyoruz. Yüce Allah üç aylarımızı ve bugün idrak edeceğimiz regaib kandilimizi mübarek eylesin. Bizleri de güzel bir şekilde Ramazan’a ulaşmayı nail etsin. Bugün etrafımızda bir ateş çemberi yaşanıyor. Sınırlarımızın dışına baktığımız zaman bunları görüyoruz. Bu ateş çemberinin de Türkiye’ye sıçrayabilmesi noktasında her türlü çalışmalar yapılıyor. Çok şükür ki bu milletin basiretli davranışı, ferasetli duruşu neticesinde bunları başaramıyorlar” kelimelerini kullandı.

Konuşmaların ardından işbirliği protokolü için imza attılar.