İzmir’de 4’üncüsü gerçekleştirilen Sosyal Belediyeler Ağı Çalıştayı’nda Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Samandağ Belediyesi Sosyal Medya Birimi Hatay’ı temsil etti.

Sosyal medyayı aktif olarak kullanan Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin oluşturduğu Sosyal Belediyeler Ağı’nın (SOBA) dördüncü buluşması İzmir’in Karşıyaka ilçesinde gerçekleştirildi. Karşıyaka Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı çalıştayın açılışı Hikmet Şimşek Kültür Merkezinde yapıldı.

Yaklaşık 50 belediyenin temsil edildiği 4. Sosyal Belediyeler Ağı Çalıştayı’nda Hatay Büyükşehir Belediyesi Sosyal Medya Birimi ve Samandağ Belediyesi Sosyal Medya Birimi de çalıştayda Hatay’ı temsil etti.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, yaptığı açılış konuşmasında, Çalıştayın önemine vurgu yaparak, “Bu çalışma devam etmeli kurumsallaşmalıdır. Sizden sonra görev yapacak arkadaşlarınıza katkı sağlamalıdır. Sosyal medya bilişim çağında gittikçe ilerleyen bir unsur. Sosyal medyayı en iyi şekilde kullanmak zorundayız. Türkiye’de sosyal medya mecrasını kötüye kullanan çok sayıda kullanıcı mevcuttur. Maalesef bu mecranın kullanılması konusunda siz belediyelerin sosyal medya uzmanlarına önemli sorumluluklar düşüyor” dedi.

CHP Genel Sekreteri Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır da, enformasyonun 5 duyu organının derlenmiş düzenlenmiş veri topluluğu olduğunu belirterek, “Bugün sizler sosyal medya, algı, bilgi, bilgi kirliliği birçok boyutunu irdeleyeceksiniz. Sosyal medya çok hızlı bir şekilde gelişen teknolojinin sonucudur. Zamana koşullara uyarak şekil değiştirebilen insan dolaşım sisteminin, insanın psikolojisi hakkında bilgi verebilecek bir durumdan söz ediyoruz. Tabi ki bu duruma ayak uydurmamız gerekiyor. Canımız sıkıldığında telefona sarılıp sosyal medyada ne var diye baktığımız bir dönemdeyiz. Bilgiyi paylaşarak büyütebiliriz” ifadelerini kullandı.

Çalıştay programı kapsamında Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümit Atabek, ‘Yeni İletişim Düzeni ve Sosyal Ağ Medyası’, Öğretim Üyesi Dr. Göker Gülay, ‘Sosyal Medya İçin İçerik Üretimi ve Kullanıcı İlişkileri’ konulu sunum yaptı.

Çalıştaya CHP Genel Sekreteri Prof.Dr. Kamil Okyay Sındır, CHP Milletvekili Özcan Purcu, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Buca Belediye Başkanı Levent Priştina, Prof. Dr. Ümit Atabek, Dr. Göker Gülay, sosyal medya yöneticileri ve sosyal medya uzmanları katıldı.