Karaman Valiliği’nden yapılan açıklamada; “Bölgemiz (Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde) genelinde kar yağışı ve kuvvetli rüzgar beklenmektedir. Kar yağışının Konya’nın batı ve güneybatı (Akşehir, Tuzlukçu, Doğanhisar, Hüyük, Derbent, Beyşehir, Seydişehir, Derebucak, Ahırlı, Yalıhüyük, Bozkır, Hadim, Taşkent, Güneysınır, Akören) kesimleri ile Karaman çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun, bölgenin diğer kesimlerinde hafif ve yer yer orta kuvvette olacağı tahmin edilmektedir. Kar yağışının aralıklı olarak Çarşamba günü sabah saatlerine kadar devam edeceği beklenmektedir.

Yağışla birlikte rüzgarın da yarın öğle saatlerine doğru Bölgemiz genelinde güneyli yönlerden kuvvetli (39-61 km/saat) ve yer yer kısa süreli fırtına (62-74 km/saat) şeklinde eseceği ve zaman zaman tipiye neden olabileceği tahmin edilmektedir.
Kar yağışı ile yer yer kuvvetli rüzgarın neden olabileceği Ulaşımda Aksamalar-Çatı Uçması-Ağaç veya Direklerin Devrilmesi-Soba ve Doğalgaz Kaynaklı Baca Gazı Zehirlenmeleri, Buzlanma ve don olayı gibi olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşları tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir” denildi.