Iğdır Üniversitesi Suveren Kampüsünde yeni yapılacak olan açık spor tesislerinin temel atma törenine, Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman, Iğdır Belediye Başkanı Murat Yikit, Ak Parti İl Başkanı Ahmet Tutulmaz, kurum amirleri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Iğdır Üniversitesi Suveren Kampüsünde gerçekleşen tören Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, açık spor tesislerinin 56 bin metrekare alan üzerine, 1 adet sentetik çim saha, 1 adet tenis kortu, 2 adet basketbol sahası ve 2 adet halı saha ile hizmete gireceğini belirtti. Alma, “2014 yılında yapımı tamamlanan, 7 milyon 600 bin TL’ye mal olan 6 bin 660 metrekare kullanım alanına sahip tesis içerisinde bilardo, masa tenisi, fitness aletleri dahil toplam 79 farklı sportif alet ve ekipman ile donatılmış olan 6 adet jimnastik salonu bulunan, bin 300 seyirci kapasiteli kapalı spor salonumuz bulunuyor. Bunların dışında 56 bin metrekare alan üzerine kurulacak olan, 1 adet sentetik çim saha, 1 adet tenis kortu, 2 adet basketbol sahası ve 2 adet halı sahanın temel atma merasimini gerçekleştireceğiz. Temelini atacağımız bu sosyal donatıların tamamlanmasıyla birlikte, Suveren yerleşkemiz bir üniversite kampüsü olmanın yanı sıra öğrencilerimizin, çalışanlarımızın, lojman sakinlerimizin ve Iğdır halkımızın sürekli faydalanabilecekleri bir yaşam merkezi haline gelecektir. Toplam 5 milyon TL’ye mal olacak bu tesislerinin 2017 yılı içerisinde tamamlayıp hizmete açmayı planlıyoruz” dedi.

Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman ise, yeni temeli atılan açık spor tesislerinin yapılması ile sadece Iğdır’da değil bölgede düzenlenecek olan birçok spor müsabakasının burada yapılabileceğini söyledi. Alpman, günümüzde üniversitelerin sadece uluslararası eğitim yapan kurumlar olmasına rağmen bölgelerine, yörelerine sosyal ve kültürel alanda katkı sağlayan kurumlar haline geldi. Açık spor tesislerinin Iğdır Üniversitesi’ne ve Iğdır halkına hayırlı olmasını dilerim” şeklinde konuştu.