Iğdır Orman ve Su İşleri İl Şube Müdürlüğü’nce İnönü İlkokulu öğrencilerine ‘Ağaç ve Hayvan Sevgisi’ konulu bir seminer verildi.

İnönü İlkokulu toplantı salonunda verilen seminerde broşürler ve slayt gösteri eşliğinde sunum yapan Orman ve Su İşleri İl Şube Müdürü Mete Türkoğlu, yaşadığımız çevrede var olan bitki, ağaç ve hayvanların her türlü çevresel kirlilikten etkilendiğine dikkat çekerek, “Bu nedenle yaşadığımız çevrenin temiz tutulması, bizimle beraber yaşayan hayvanların, kuşların, ağaçların korunmasında önemli bir etkisi vardır. Yaşadığımız ortamda ve evimizin bahçesinde ne kadar ağaç diker onları korursak, hem temiz hava almamızı, hem de kuşlara ve diğer hayvanların barınak olanaklarında o kadar çok sağlamış oluruz. Sokak hayvanlarına zarar vermeden onları uzaktan sevmek, zarar verenleri uyarmalıyız. Yaz aylarında bahçemizde ya da sokakta olan ağaçlara su verilmeliyiz. Okullarda kullanmış olduğumuz masa, sandalye, kalem ve defterlerimizin ağaçlardan yapıldığını hepimiz biliyoruz. Bu nedenle defter ve kalemlerimizi israf etmeden kullanırsak ağaçları korumuş oluruz” dedi.

Seminerde, Iğdır’da göç yollarında tespit edilen kuşların fotoğraflarından oluşan müzikli slayt öğrencilere izlettirildi.