Iğdır’da etkili olan kar yağışı ve yoğun tipi nedeniyle 15 köy yolu ulaşıma kapandı.

Iğdır İl Özel İdaresi ekipleri, kent merkezine ve ilçelere bağlı kapalı köy yollarında kar mücadelesini aralıksız sürdürüyor. Iğdır İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferhat Akkuş, il genelinde ve ilçelerde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle özellikle köylerde ikamet eden vatandaşların ulaşımlarını rahat sağlamaları amacıyla 4 ekip oluşturduklarını belirtti. Akkuş, ekiplerinin kar ve tipi nedeniyle oluşabilecek olası bir sorunu çözmek amacıyla 24 saat hazırlıklı beklediğini ifade etti.

Iğdır İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Müdür Yılmaz Demir ise, kent genelinde dün itibari ile etkisini gösteren yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle il merkezi ve ilçelere bağlı 15 köy yolunun ulaşıma kapandığını, bu kapsamda yolların açılması için 2 ekibin aralıksız çalıştığını söyledi.

Iğdır İl Özel İdaresi Destek İkmal Birimi’nde görevli Yaver Türkeri ise, şu an çalışma sürdükleri güzergahın üzerinde 15 köy yolunun bulunduğunu, fırtınanın devam ettiğini, güzergahlarındaki tüm köy yollarını açmaya çalışacaklarını belirtti. Türkeri, "Şu anda Korhan Yaylası’nın 2500 rakımında bulunan jandarma karakolunun yolunu açmak için çalışmaktayız. Ayrıca buraya su götürecek tanker, iş makinesi eşliğinde hareket etmektedir" dedi.