Iğdırlı iş adamı Yılmaz Okuklu, Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği’ni (ASİMDER) ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Okuklu, dernek çalışmalarını taktirle takip ettiklerini belirterek, Azerbaycan’da bile ilgiyle takip edilen böyle önemli bir derneği ziyaret etmekten çok memnun ve mutlu olduklarını söyledi. Okuklu, "Sözde Ermeni soykırımı ile Türkiye’yi karalama çalışmaları yapan Avrupa’daki Ermeni lobisinin 1915-1918 yıllarında Osmanlıda, 1992 yılında ise Azerbaycan Dağlık Karabağ’da katliam yapan faşist Ermenilerin torunlarıdır” dedi.

ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey de, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirip iş adamı Okuklu’ya ve beraberindekilere teşekkür ederek, "Faşist Ermeni zihniyetinin Kafkasya’ya hem de bölgemizdeki gelişmelere çok zarar verdiklerini; Kafkasya’daki huzuru bozan, hep komşularının toprağına göz diken bu zihniyet, Azerbaycan topraklarının yüzde 20’sini işgal etmiştir. Bu zihniyet, Gürcistan’ın Ahıska bölgesine göz dikmiş, oranın kendilerine ait olduğunu iddia etmiştir. Ayrıca kendine dost görünen, her türlü yaşamını sürdürüp zor zamanında bile sınır kapılarını açıp her türü yardımı Ermenistan’a yapan İran’ın bile topraklarında hak sahipliği iddia eden bu işgalci Ermeni zihniyeti, bölgenin huzurunu kaçırmaktadır. Ermenistan’da yaşayan Ermeni vatandaşlar bu hasta zihniyeti dışlayıp artık komşularıyla iyi geçinmek zorundadırlar, aksi halde ülkelerinde nüfus erimesine ve göç yaşamaya mahkumlardır" şeklinde konuştu.

Ziyaretin ardından ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, iş adamı Okuklu’ya Türkiye-Azerbaycan ve derneğin masa bayrakları ile Ermeni çetelerinin yaptığı katliamları içeren tarih kitaplarını hediye etti.