Toplumsal İlerleme Derneği (TİDER) Başkanı Murat Akkuş, Iğdır’da organ bağışını özendirmek amacıyla tüm organlarını bağışladı.

Iğdır Devlet Hastanesi bünyesindeki Fikret Çevik Organ Bağışı Birimine başvuran Akkuş, gerekli işlemleri tamamlayarak organ bağışçısı oldu. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Akkuş, çok sayıda hastanın organ bağışı beklediğini ve bu konuda hassas davranılması gerektiğini söyledi. Organ bağışı konusunda bir duyarlılık oluşturulması gerektiğini vurgulayan Akkuş, "Geçtiğimiz günlerde organ bağışına yönelik düzenlenen konferanstan çok etkilendim. Gerekli dini incelemeleri de yaptım ve herhangi bir sakınca bulunmadığını gördüm. Bunun üzerine bugün organlarımı bağışlıyorum. Tüm halkımızın da bu konuda duyarlılık göstererek organ bağışında bulunmaya davet ediyorum" diye konuştu.

Iğdır Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Aydın Çağaç da, organ bağışına gösterilen ilginin artmasından dolayı mutlu olduklarını aktardı. Uygun organ bulunamadığı için çok sayıda vatandaşın hayatını kaybettiğine dikkat çeken Çağaç, organ bağışının yaygınlaşması ve bağışçı sayısının artması sayesinde bu ölümlerin büyük ölçüde azalacağını dile getirdi.