Ayrancı’daki nöbete, ilçe kaymakamı Fatih Kaşıkçı, belediye başkanı Yüksel Büyükkarcı, Karaman Milletvekili Recep Şeker, ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı. Ellerinde Türk bayrakları ile meydana gelen vatandaşlara Milletvekili, Kaymakam ve belediye başkanı konuşma yaptı. Sloganlarla desteklenen konuşmalarda Milli Birlik vurgusu yapıldı.

Dik Duruş
15 Temmuz’da FETÖ teröristleri tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin Devletin ve Milletin geleceğini karartma girişimi olduğunu belirten belediye başkanı Yüksel Büyükkarcı, ‘’Bu hain darbe girişimi Sayın Cumhurbaşkanı’nı başta olmak üzere Meclisin dik duruşu ve yüce Türk Milleti’nin tanklara ve silahlara karşı kendilerini siper etmeleri ile püskürtüldü’’ dedi.
Hain girişimin ilk anlarından itibaren Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin duruşuna dikkat çeken Büyükkarcı, ‘’En kritik dakikalarda yaptığı açıklamalarla Sayın Bahçeli, meydanlara şevk ve cesaret vererek Milletin tek yumruk olmasını sağlamıştır.

Dış Destekler
Hiç şüphesiz bu hainlerin iç savaş çıkartma gayretlerinde iç unsurlardan fazla dış desteklerde oldukça önemlidir. Bulunduğu coğrafya açısından, özellikle Ortadoğu’ya bakıldığında En Güçlü, En istikrarlı ve Ordusu en donanımlı ülkü Türküye Cumhuriyeti’dir. Bu durum dış güçlere rahatsızlık verdiğinden bizim ülkemizi bir Irak, bir Suriye, bir Mısır yapmak istediler. Böylelikle kendi sorunlarıyla uğraşan ve dış Dünya ile bağları kopartılmış bir Türkiye hayal ettiler.
Türk Milleti 15 Temmuz’da bir Sakarya, bir Çanakkale ruhu ortaya koyarak bu hain planı bozguna uğratmayı başardı. Bütün Dünya şu anda ülkemizdeki bir oluş, diri oluş, iri oluş manzarasını gıpta ile seyretmektedir. Allah bizi Vatansız, Bayraksız ve Ezansız bırakmasın’’ şeklinde konuştu.