Karaman'ın Ayrancı ilçesinde 5 gündür haber alınamayan 15 yaşındaki çocuğun bulunması için başlatılan arama çalışmaları sürüyor.

İlçeye bağlı Yarıkkulu köyündeki evinden 5 gün önce avlanmaya gideceğini söyleyerek ayrılan ve geri dönmeyen İbrahim Tok'un bulunması için sürdürülen arama kurtarma çalışmaları, bu sabah yeniden başladı.

Dün akşam olumsuz hava koşulları nedeniyle ara verilen çalışmalar, Yarıkkuyu köyü ile buraya yaklaşık 15 kilometre uzaklıktaki Kavaközü köyünde sürdürüldü.

Kayıp İbrahim Tok'un babası Rahmi Tok, gazetecilere yaptığı açıklamada, olay günü oğlunun ava gitmek için kendisinden izin istediğini ancak havanın kötü olması nedeniyle bu isteğini kabul etmediğini söyledi.

Bunun üzerine oğlunun bir süre sonra evden habersiz ayrıldığını ifade eden baba Tok, şunları kaydetti:

"Bana 'sadece dolanıp geleceğim' dedi, izin vermedim. Evden çıktıktan sonra bir arkadaşı ziyaret ettim. İkindin namazından sonra eve geldiğimde oğlumun ayakkabısını evin önünde göremedim. 'Nerede' diye sorduğumda 'ava gitmiş' dediler. Gelmeyince aramaya çıktık. Arıyoruz bulamadık. Rüyama girdi. 'Şurayı arayın' diyor. Oralara da baktık ama bulamadık. Birlikte ava gittiğimiz yerleri aradık. Hiç bir problemi yoktu. Evimizin en küçük çocuğuydu, neşe kaynağımızdı. İnşallah hayırlı haberlerine ulaşırız."

Ayrancı Kaymakamı Fatih Kaşıkcı ise arama çalışmalarında halen bir sonuca ulaşamadıklarını bildirdi.

Bugün itibarıyla çocuğun gidebileceği tüm yerlere bakıldığını anlatan Kaşıkcı, "Yarın Adana AFAD'dan bir ekip gelecek. Ankara'dan bir arazi aracı gelecek. Yarınki aramamız daha lokal olacak. Daha dar bölgelerde karış karış arama yapacağız. Çalışmalar için bir helikopter istedik. Jandarma, AFAD, UMKE, polis ekipleri ve vatandaşların da katılımıyla aramalarımız, yarın sabah saatlerinden itibaren devam edecek" dedi.

Karaman'ın Ayrancı ilçesinde 5 gün önce avlanmaya gideceğini söyleyerek Yarıkkuyu köyündeki evinden ayrılan ve geri dönmeyen İbrahim Tok'un (15) ailesi, durumu jandarmaya bildirmiş, AFAD ekipleri, jandarma ve köylülerle arama çalışması başlatılmıştı.