Başyayla Hükümet Konağı ve Arıtma Tesisinin Açılış Törenine katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ı Karaman Valisi Murat Koca, Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün eşlik etti.

Başyayla Belediye Başkanı Şerafettin Bulgurcu'nun konuşmasının ardından Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün ve Karaman Valisi Murat Koca, halka hitap etti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın halka seslenişinin
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Başbakanımız bu 12 yıllık süreçte size güvenmeyip, dimdik ayakta durmasaydı, o yasa dışı, ahlaki olmayan bir takım girişimlere karşı direnmeseydi, Türkiye ileri konumda olmazdı. Sayın Başbakanımızı itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. Yalanla, dolanla montaj kasetlerle karalamaya çalışıyorlar. Karalamaya çalışanlara 30 Mart'ta en güzel cevabı sandıkta vereceksiniz" dedi

Seçim çalışmaları kapsamında Karaman'ın Başyayla ilçesine gelen Elvan, yeni Hükümet Konağı'nın açılış törenine katıldı.

Elvan, burada yaptığı konuşmada, bugünün çok önemli olduğunu, Türk tarihinin önemli dönem noktalarından biri olan Çanakkale Deniz Zaferinin 99. yıl dönümünü kutladıklarını belirtti.

Ecdadın, canını dişine takıp, yokluk ortamında ülkenin istikbali için mücadele ettiğini ifade eden Elvan, şunları kaydetti:

"Biz onların torunlarıyız. Allah şehitlerimize rahmet eylesin. Dünyada eşi benzeri görülmeyen bir mücadele sergilediler Çanakkale'de... Destanlar yazdılar bu ülke için... Biz istiklalimiz ve geleceğimiz için her şeyimizi verebilecek olan bir milletiz. Bizim vatan sevgimizi, ülke sevgimizi, bu millete olan bağlılığımızı kimse test etmeye kalkmasın. Gerçek bir milliyetçilik isteniyorsa, 'biz milliyetçiyiz' diyorlarsa, bu işle olur, icraatla olur. Lafla milliyetçilik olmaz. Sorarım size; bu ülkeyi sevdiklerini, milliyetçi olduklarını ifade eden kardeşlerimiz bugüne kadar Başyayla için, Karaman için, Türkiye için ne yaptılar? 5 yıl için iktidara geldiler ama 3,5 yıl sonunda ayrılmak zorunda kaldılar. Çünkü bu ülkeyi idare edemediler. Dünyanın hiçbir ülkesinde kriz yaşanmazken, dünyanın hiçbir ülkesinde problem yokken, Türkiye kriz üstüne kriz yaşadı. Daha doğrusu, o iktidar kriz üstüne kriz yaşattı bu ülkede. Ülke işsizler ordusuna döndü. 1 milyar dolara muhtaç hale geldik."

Elvan, bugün ise dışarıdan yardım alan değil, dışarıya yardım yapan bir ülke konumuna geldiklerini, o dönemde 1 milyar dolara muhtaç olan Türkiye'nin, bugün Filistin, Somali ve Arakan'daki mazlumlara 2,5 milyar dolarlık destek verdiğini dile getirdi.

"MİLLİ İRADEYİ YOK SAYMAK İSTEDİLER"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 80 yılda yapılamayanı 12 yılda yaptığını vurgulayan Elvan, sözlerine şöyle devam etti:

"Geçmişe baktığımızda, bu millet Adnan Menderes'e büyük destek vermesine rağmen bu ülkede darbe yaptılar. Milletin iradesini, halkın iradesini yok saydılar. 70'li yıllarda 12 Mart ile karşı karşıya kaldık. 1980 yılında yine milli irade çiğnendi, sandıklar hiçe sayıldı ve bir darbe daha gerçekleşti. 80'li yıllardan 2000'li yılların başına gelinceye kadar Türkiye kriz üstüne kriz, sıkıntı üstüne sıkıntı yaşadı. O iktidarlar bu ülkede taş üstüne taş koyamadılar. Bu ülkeyi geliştiremediler, büyütemediler, güçlü bir hale getiremediler. Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Türkiye, hem siyasi sükunetini sağladı hem de ekonomik istikrarı yakaladı. Türkiye büyümeye, güçlenmeye başladı. Türkiye büyüdükçe, güçlendikçe, büyük projelere imza attıkça, hem içeride hem de dışarıda birileri rahatsız olmaya başladı. Türkiye'nin güçlenmesini büyümesini istemediler. Milli iradeyi yok saymak istediler. Vesayet altında bir ülke istediler, ama onlara karşı Başbakanımız dimdik ayakta durdu. Başbakanımız bu 12 yıllık süreçte size güvenmeyip, dimdik ayakta durmasaydı, o yasa dışı, ahlaki olmayan bir takım girişimlere karşı direnmeseydi, Türkiye ileri konumda olmazdı. Sayın Başbakanımızı itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. Yalanla, dolanla, montaj kasetlerle karalamaya çalışıyorlar. Karalamaya çalışanlara 30 Mart'ta en güzel cevabı sandıkta vereceksiniz."


Bakan Elvan'ın ardından Başyayla Hükümet Konağı'nın açılışına geçildi.

 Bakan Lütfi Elvan ve beraberindeki heyet Başyayla İlçesinden sonra Sarıveliler İlçesine giderek, Göktepe'de Toplu Açılış Töreni ardından Mersin İline geçerek Boğsak Tüneli Açılış Törenine katılacak.