Göreve geldiklerinde tablonun iç açıcı olmadığını ifade eden Sözkesen, "Çok borcumuz vardı. İyi bir planlama ile iller bankasına olan borçlarımız hariç diğer borçları sıfırladık. İller Bankasına olan borcumuz da taksitler halinde ödeneklerimizden kesiliyor" dedi.
Belediye hizmetleri için öz kaynakların yetersiz olduğunu, bu sebeple birçok kurum ve kuruluşlardan destek alabilmek için proje ürettiklerini anlatan Sözkesen, şunları kaydetti:
"Bunda da başarılı olduk. Çevre yolumuzun inşaatı devam ediyor. Yeni itfaiye binamız tamamlanma aşamasına geldi. Katı atık arıtma tesisi projesi kabul edilerek ihale edildi. Karayolları Şefliğine ait 112 bin metrekare arsa belediyemize kazandırıldı. Ek su depoları yapıldı. Beyaz masa uygulaması faaliyete geçirildi. Vatandaşlarımız belediyemize olan borçlarını artık internet üzerinden ödeyebilmekte, bankalara otomatik talimat verebilmekte. Tarihi değerlerimizin ortaya çıkarılabilmesi için başlatılan kazılara destek vermekteyiz. Mahallelerimizde kanalizasyonu eksik olan yerleri hızla tamamlamaktayız. Kadınlar lokalimiz hizmete girdi. İlçemize yeni mesire ve park alanları kazandırdık. Okullarımıza 70 adet bilgisayar alındı. Daha birçok çalışmamız bitti veya devam ediyor."