Ermenek Belediye Meclisi üyeleri anlamlı bir yardımlaşma örneği sergileyerek 15 Temmuz Demokrasi şehitleri ve gazileri için bağışta bulundu.

Konu hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Uğur Sözkesen; "15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan darbe teşebbüsünde şehit olan vatandaşlarımızın ailelerine ve yaralılarımıza destek olabilmek için Başbakanlık Genelgesi ile 15 Temmuz Dayanışma Kampanyası başlatılmıştı. Ermenek Belediye Meclisi olarak yardım kampanyasına destek olabilmek için 12.000.00 TL bağışlanmıştır. Türk milletinin kültüründe zor günlerde yardımlaşma vardır. Herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz.

Terör faaliyetleri karşısında Tüm Ülke birlik olup kenetlendiğimiz takdirde, birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyen karanlık güçlerin hesapları hiçbir zaman emellerine ulaşamayacaktır.  Türkiye Cumhuriyeti, ulusal güvenliğini tehdit eden her türlü terörist oluşum ve şiddet faaliyetlerinin karşısında durabilecek kudrete sahiptir” dedi.

Öte yandan, Elazığ ve Bitlis’te yapılan saldırıları kınayan Başkan Sözkesen şu açıklamayı yaptı;

“Elazığ ve Bitlis’te yapılan menfur saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum.
Türkiye’nin büyümesini, güçlenmesini, dünyada söz sahibi olmasını hazmedemeyen şer odakları güçler, terör eylemleri üzerinden panik ortamı oluşturmaya çalışmaktadır.
İnsanlık dışı bu saldırının failleri, azmettiricileri ve planlayıcıları, hukuk önünde hesap verecek ve hak ettikleri cezaya çarptırılacaklardır.
Tarih boyunca birçok badireyi, devleti ve milletiyle kenetlenerek aşmış olan Türkiye Cumhuriyeti, bu hain saldırılar karşısında da dimdik duracak ve üstesinden gelecektir.
Öte yandan İstanbul'da Sarayburnu açıklarında bir yük gemisinin çarpması sonucu alabora olan Sahil Güvenlik botunda şehit olan 2 askerin ve hemşehrimiz olan Üsteğmen Rıza Yücel'in acı haberi, hepimizi derinden üzdü. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, aileleri ve yakınlarını başsağlığı diliyorum.”