Belediye Başkanı Uğur Sözkesen, gazetecilere yaptığı açıklamada 50 noktaya Atık Pil Toplama Kutuları koyarak, çevre ve insan sağlığı için herkesi duyarlı olmaya davet edeceklerini belirtti.
Yapılan araştırmalarda Türkiye'de kişi başına ortalama pil tüketiminin 4-5 adet olarak görüldüğünü ifade eden Sözkesen, şunları kaydetti: "Kullanılan bu piller gelişi güzel çevreye atılıyor. Ancak bunun kendilerine ve çevreye ne denli zarar verdiğinin bilincinde değiliz. Pillerin içerisinde civa, kurşun, çinko, mangan, lityum, demir ve nikel gibi maddeler bulunuyor. Bu maddeleri bulunduran atık pilleri doğaya bırakmak ciddi olumsuzluklara sebep oluyor. Pil gibi metal olan ürünler toprakta yok olmazlar, toprağa atılan piller öncelikle toprağa zarar verir sonra yer altı sularına karışarak zehirlenmesine neden olur. Doğaya bilinçsizce atılan piller, insanların hayatlarını tehdit eder. Nörolojik, sinir sistemi, kanser, böbrek, karaciğer, kansızlık ve tansiyon gibi hastalıkları meydana getirir."
Pillerden kaynaklanan zararlardan korunmanın en önemli yolunun atık pillerin geri dönüşümünü sağlamak olduğunun altını çizen Sözkesen, " Herkesi kampanyamıza destek vermeye davet ediyorum. İlçedeki tüm eğitim kurumlarına, resmi kurumlara ve insan yoğunluğunun olduğu noktalara atık pil toplama kutularını koyacağız" dedi.