Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu yetkilileri, inşaat ve tadilat işlemlerinde sona gelinen Ermenek Devlet Hastanesinde incelemelerde bulunmak üzere İlçeye geldi.
Hastane Açılış Takım ( HAT) Sorumlusu İnşaat Mühendisi Ahmet Arda Bahadır, Makine Mühendisi Hasan Eminoğlu’nu Ermenek Kaymakamı Eyyüp Güngör ile Karaman Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu karşıladı.
Sorumlusu İnşaat Mühendisi Ahmet Arda Bahadır Kurum Başkanının sağlık yatırımlarına çok önem verdiğini, özellikle ülke genelinde inşaatı tamamlanmak üzere olan sağlık tesislerinin hizmet ve fonksiyonellik açısından sağlık hizmetinin aksamaması, sağlık hizmet kalitesinin arttırılması ve hizmete giriş süresinin uzamaması için gözlemsel incelemelerde bulunduklarını belirtti.
Yapımına devam edilen 100 yataklı Ermenek Devlet Hastanesini fiziki, mekanik ve donanım açısından yerinde değerlendiren HAT ekibi, Dr. Ayhan Erenoğlu, hastane idarecileri ve yüklenici firma ile de görüşerek fikir alışverişinde bulundu.
Dr. Ayhan Erenoğlu inşaatta çok fazla bir işin kalmadığına dikkat çekerek tıbbi ve idari donanımlarının tamamlanması için gerek Genel Sekreterlik gerekse de Ermenek Devlet Hastanesi yöneticilerinin aralıksız çalışmalarına devam ettiklerini ifade etti. “ Ermenek İlçe olarak güzel bir sinerji yakalamış durumda. Bunu geldiğimiz ilk andan itibaren hissettik. Başta Ermenek İlçe Kaymakamı Sayın Eyyüp Güngör olmak üzere siyasi irade ve İlçenin diğer idari yönetimi Devlet Hastanesinin her türlü sorununa birlik beraberlik içinde yaklaşılıyor. Hastanedeki çalışmaların sona gelmesi hepimizi heyecanlandırıyor”  dedi.
Hastane Açılış Takımı hastanedeki incelemelerinin sonunda Kaymakam Sayın Eyyüp Güngör’ün makamında bir araya gelerek görüşlerini bildirdi. İnşaat çalışmalarında bu hızla gidilirse Temmuz ayının başında hastane açılışının yapılabileceğini dile getirerek hazırladıkları raporu en kısa sürede ileteceklerini söylediler.