İlk toplantı 19.01.2016 pazartesi günü saat 10:00’ da Ermenek Belediye Başkanı Uğur Sözkesen başkanlığında, Ermenek Siyasi Parti Başkanları, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Ermenek Esnaf Odaları Başkanı, Ermenek Şoförler Odası Başkanı, Ermenek Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı, Ermenek Ziraat Odası Başkanı, Yeşil Ermenek Gazetesi ile Ermenek Güncel Gazetesi İmtiyaz sahipleri, Ermenek Dernekleri ve ilçemizde faaliyet gösteren sektörlerin temsilcilerinin katılımı ile yapılmıştır. İkinci toplantıdan itibaren platforma Ermenek Kaymakamı Sayın Eyyüp Güngör’de katılmıştır. Bu güne kadar toplam 7 adet toplantı yapılmış olup bu toplantılarda görüşülen gündem maddeleri ise şöyledir;
  1. Ermenek Maden İşlerinin çalışmaları ile ilgili komisyon kurulması
  2. İlçemizde tarım ve turizm sektörünün geliştirilmesi
  3. İlçemize Karamanoğlu Mehmet Bey üniversitesine bağlı 4 yıllık bir yüksekokulun açılması
  4. Cezaevinin kapasitesinin arttırılması ve askeri birlik getirilmesi
  5. TRT ve özel TV kanallarının ilçemizde dizi ve film çekimleri yapmalarının sağlanması
  6. Ermenek’in çevre yerleşim yerleri ile bağlantı yollanın iyileştirilmesinin sağlanması
  7. Alınan karaların eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Lütfi Elvan ile paylaşılması için Ankara Heyeti oluşturulması
  8. Torku gibi büyük firmaların Ermenek’ yatırım yapmaları konusunda çalışmalar yapılması
  9. Kurak araziler için sulama göletleri yapılması
  10. İlçemizde bulunan Anadolu Liselerinden birinin Turizm Meslek Lisesi veya Güzel Sanatlar Lisesine dönüştürülmesi çalışmaları
  11. Organik Tarım çalışmaları yapılması
  12. Çiftçi eğitimlerinin verilebilmesi
  13. Terör saldırılarını kınamak adına “Şehitlerimize saygı ve teröre lanet” yürüyüşü yapılması
Son olarak ta 21.07.2016 Perşembe günü saat 15:00’de yapılan Ermenek Sivil Toplum platformu toplantısında, 15 Temmuz 2016 gecesi Türkiye Cumhuriyeti’nin seçilmiş meclis ve hükümetine karşı, demokrasimize kasteden Fetullahçı Terör Örgütü(FETÖ)/PDY tarafından meclisimizin ve hükümetimizin görevinden uzaklaştırılmaya çalışılmasına karşı olarak net tavır sergilemek adına toplanılmış olup “ Demokrasi ve Milli İrade” bildirisi hazırlanmıştır. Hazırlanan bildiri tüm Ermenek Sivil Toplum Platformu üyeleri tarafından imzalanmış olup 22.07.2016 Cuma günü saat 20:30’ da Lütfi Elvan Kent Meydanında okunacaktır. Bildiride imzası olan Ermenek Sivil Toplum Platformu üyelerini ve tüm vatandaşlarımızı, hiçbir siyasi ayrım gözetmeksizin Lütfi Elvan Kent meydanına bekliyoruz. Terörün her türlüsü alçaklıktır, asla kabul edilemez ve savunulamaz.

ERMENEK SİVİL TOPLUM PLATFORMU “DEMOKRASİ VE MİLLİ İRADE BİLDİRİSİ”
15 Temmuz 2016 gecesi Türkiye Cumhuriyeti’nin seçilmiş meclis ve hükümetine karşı, demokrasimize kasteden Fetullahçı Terör Örgütü(Fetö)/Paralel Devlet Yapılanması tarafından darbe kalkışması yapılmış, meclisimiz ve hükümetimiz görevinden uzaklaştırılmaya çalışılmıştır. O gece tarihimize karanlık bir gün olarak geçmenin yanı sıra, milletimizin demokrasiye, birliğimize, vatanına nasıl sahip çıkılacağını tüm dünyaya gösterdiği zafer günü de olmuştur. Halkına silah doğrultan, kamu binalarını bombalayan, ortak kullanım alanlarını işgal eden ve en önemlisi de millet iradesinin söz bulduğu yer olan Türkiye Büyük Millet Meclisine hunharca saldıran alçaklara, hainlere, darbecilere karşı; iktidarı ve muhalefetiyle siyasetçilerimizin, genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle milletimizin gösterdiği birlik, beraberlik ve kararlı duruş, gereken mesajı net bir şekilde vermiştir.
Demokrasi düşmanlarının darbe girişimi ortaya çıktığı gece, Ermenek halkı olarak tepkimizi o an ortaya koyduk. Demokrasiyi sahiplenme hususunda, her zaman olduğu gibi sarsılmaz bir irade ile tek vücut olarak ülkemizin bölünmez bütünlüğü, huzuru ve güvenliği için devletimizin ve milletimizin yanında yer aldık ve her daim almaya devam edeceğiz. Birlik ve beraberliğimizin kıymetini aklımızdan çıkarmayarak, Ülkemizin hedeflerine, değerlerine bağlı kalarak, bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da demokrasimizi ipotek altına almaya çalışan tüm paralel oluşumların karşısında dimdik duracağız. Bizler, yetkiyi milletten almayan bir idare istemiyoruz.
Biz, bu bildiride imzası olanlar olarak, aramızdaki her türlü görüş farklılığını bir kenara bırakarak bu hain kalkışmaya karşı demokrasimizin yanındayız. Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, hükümetimizin bütün üyelerine, Sayın Genelkurmay Başkanımıza, siyasi parti gözetmeksizin tüm milletvekillerimize, emniyet güçlerimize, Türk Silahlı Kuvvetlerinin asil askerlerine, 7’den 70’edarbe girişimi karşısında yılmayan, net tavır sergileyen, saldırılara göğüs gerip kahramanca direnen herkese minnettarız.
Ermenek Sivil Toplum Platformu olarak demokrasimize zarar verecek olan her türlü girişimi kınadığımızı, milli iradenin ve demokrasinin yanında olduğumuzu, üzerimize düşeni yapmak noktasında zerre tereddüt etmeyeceğimizi açıkça beyan ederiz. Öte yandan bazı çıkarcı grupların oluşturmak istediği kaos ortamından uzak durarak, kim veya kimler tarafından kontrol edildiği belli olmayan provokatörlere karşı dikkatli olunması hususunda tüm yurttaşlarımızı duyarlı olmaya davete diyoruz.
15 Temmuz 2016günü meydana gelen kalkışmada, demokrasi uğruna hayatını kaybeden kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabır, yaralılara şifalar diliyoruz. Millet olarak onları daima minnet ve rahmetle anacağız.