KARAMAN (AA) - Ermenek ilçesindeki maden kazasında hayatını kaybeden işçilerin karne alan çocukları, sevinçlerini aile bireyleriyle paylaştı.

Maden kazasında hayatını kaybeden işçilerden Hüseyin Çolak'ın Güneyyurt Ortaokulu son sınıfta okuyan oğlu Emre Çolak (15),  karne sevincini buruk yaşayanlardan. Çolak, karne sevincini babaannesi Seda Çolak ile paylaştı.

Babaanne Çolak, torununun karnesiyle kendilerini sevince boğduğunu belirterek, "Sevindik, Allah herkesleri sevindirsin. Böyle oldu. Bu çocuğumun da kaderi, kısmeti böyleymiş. Yapacak bir şey yok. İnşallah torunum okur, iyi yerlere gelir, bizim de yüzümüz güler. Bu sevinci oğlumun da yaşamasını istedim" dedi.

Aşağıçağlar köyünde yaşayan ve eşi Ali Haznedar'ı maden kazasında kaybeden Fadime Haznedar, kızları Senanur (12), Hanife (10) ve Sudenaz'ın (6) karnelerini aldığını belirtti.

Eşi Ali Haznedar'ın, çocuklar karnelerini getirdiğinde "Bunlar bizim geleceğimiz, umudumuz. Onlar okuyacaklar" dediğini ifade eden Haznedar, şöyle devam etti:

"Senanur  6'ncı, Hanife 4'ncü sınıfta, Sudenaz ise anaokuluna devam ediyorlar. Çocuklarım babalarının tek umuduydu. Büyük kızım Senanur teşekkür getirdi, beni mutlu etti. Hanife'nin de dersleri iyi. Sudenaz da karnesini getirdi. Onlar babalarının gururlarıydı. İnşallah her zaman bizi gururlandırırlar. Ali, çocuklarının okuması için ocakta çalışıyordu. Çocuklarını okutabilmek, onlara bakabilmek için tek çaresi ocakta çalışmaktı.  Orada da canını verdi. Benim yiğidimden bana hatıra çocuklarım. Ne mutlu, bunca sıkıntının arasında teşekkür getiriyorlar. Ben bunu mezarlıkta kocama söyledim, başarılı olduklarını. Tek ümidimiz bunlar. Devletimden bizleri unutmamasını istiyorum, çocuklarımı okutsun, çocuklarıma devletimizin güzel bir gelecek sağlamasını istiyorum."

Çocuklar da karnelerini babalarına göstermeyi çok istediklerini, bu yüzden karne sevincini yaşayamadıklarını ifade ettiler.

Karaman'ın Ermenek ilçesindeki kömür ocağında 28 Ekim'de meydana gelen su baskını nedeniyle 18 işçi mahsur kalmış, arama kurtarma çalışmaları sonunda işçilerin tamamının cansız bedenine ulaşılmıştı.